Peste 60 de persoane, audiate în cazul baschetbalistului Chauncey Hardy. Printre acestea, fiul cel mare al lui "Butoane" şi fiica şefului Poliţiei Rutiere Giurgiu

Fiul cel mare al lui Octavian Grecu, zis "Butoane", şi fiica şefului Poliţiei Rutiere Giurgiu, comisar Mihai Tache, s-au aflat printre cele 60 de persoane care au fost audiate, vineri, de procurorii din Giurgiu, în cazul baschetbalistului american Chauncey Hardy.

743 afișări
Imaginea articolului Peste 60 de persoane, audiate în cazul baschetbalistului Chauncey Hardy. Printre acestea, fiul cel mare al lui "Butoane" şi fiica şefului Poliţiei Rutiere Giurgiu

Peste 60 de persoane, audiate în cazul baschetbalistului Chauncey Hardy. Printre acestea, fiul cel mare al lui "Butoane" şi fiica şefului Poliţiei Rutiere Giurgiu

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu audiază 60 de persoane care, potrivit fotografiilor, s-ar fi aflat în clubul din Giurgiu în noaptea în care Ionuţ Adrian Tănăsoaia l-a lovit pe baschetbalistul american Chauncey Hardy, care ulterior a murit.

Între persoanele audiate s-au aflat şi Ştefan Grecu, fiul cel mare al lui Octavian Grecu, zis "Butoane", precum şi o adolescentă de 16 ani, fiica şefului Poliţiei Rutiere a municipiului Giurgiu, comisar Mihai Tache.

Multe dintre aceste persoane au fost reaudiate după ce au mai venit la Poliţie şi la Parchet şi zilele trecute, declarând, imediat după începerea anchetei, că nu au fost de faţă la comiterea agresiunii şi nu au văzut nimic din cele întâmplate.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu nu ajuns până în prezent medicii acuzaţi de ucidere din culpă de către procurori, aceştia urmând să fie citaţi pentru a veni la audieri.

La sediul Parchetului a ajuns şi adjunctul Poliţiei Judeţene Giurgiu, comisarul şef Ion Petraşcu, poliţistul refuzând să precizeze în ce calitate a venit la procurori.

Într-un comunicat de vineri, procurorii precizează că de cazul Tănăsoaia - Hardy se ocupă doi procurori, care audiază câte zece persoane zilnic. În paralel, procurorii continuă cercetarea şi administrarea probatoriului.

Simultan, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu cercetează şi personalul medical care i-a acordat asistenţă lui Chauncey Hardy, pentru ucidere din culpă.

Bazându-se pe probele administrate până în prezent, procurorii susţin că Ionuţ Tănăsoaia, în prezent arestat pentru 29 zile pentru lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, a intrat într-un conflict spontan cu baschetbalistul american, aflat duminica trecută, în jurul orei 3.30 într-un club din Giurgiu.

"Pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a lovit cu pumnul în bărbie pe sportivul H.C. (Chauncey Hardy, n.r.) de la CSS Giurgiu, care, în cădere, s-a izbit cu capul de pardoseală, suferind leziuni traumatice craniene grave ce au dus la decesul acestuia", afirmă procurorii.

Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy a decedat a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminica, în jurul orei 3.30, în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere.

Potrivit unor martori, Chauncey Hardy dansa printre ceilalţi tineri, aşa cum proceda de obicei, şi la un moment dat şi-a pus şapca pe capul Alinei R., stârnind nemulţumirea lui Şerban C., martor în dosar. În conflictul dintre cei doi a intervenit Ionuţ Tănăsoaia, care l-a lovit puternic în bărbie pe baschetbalistul american.

"Întrucât victima nu cunoştea limba română, nu a înţeles reproşurile martorului, motiv pentru care a intervenit şi inculpatul (Ionuţ Tănăsoaia-n.r.). Victima, prin gesturi, i-a dat de înţeles inculpatului că nu cunoaşte limba română, însă acesta i-a aplicat o lovitură puternică cu pumnul în bărbie. Victima a fost proiectată şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans, situată la o diferenţă de nivel de 40 de centimetri de locul unde se afla victima în momentul lovirii", potrivit procurorilor.

Chauncey Hardy a suferit "leziuni traumatice grave care au condus la deces", iar totodată s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică, arăta procurorul în propunerea de arestare a lui Tănăsoaia.

Baschetbalistul american care juca la echipa CSS Giurgiu a fost găsit, în jurul orei 4.00, de un coechipier în zona ringului de dans, în stare de inconştienţă.

Potrivit unor surse judiciare, un bărbat a apelat, duminică, la ora 4.15, numărul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa că este o persoană căzută într-o discotecă, acesta spunând că nu ştie ce s-a întâmplat, ci doar că "a căzut".

Hardy a fost dus iniţial la Spitalul Judeţean din Giurgiu, de unde a fost transferat, câteva patru ore mai târziu, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală, întrucât starea acestuia s-a agravat şi unitatea sanitară nu avea computer tomograf. Baschetbalistul american fost trimis la spitalul din Capitală cu diagnosticul "traumatism cranio-cerebral mediu cu hematom periorbital drept".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici