Peste 80 de percheziţii într-un dosar de trafic de ţigări şi de migranţi din Ucraina

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Suceava fac luni dimineaţa peste 80 de percheziţii într-un dosar în care se fac cercetări pentru trafic de ţigări, dar şi pentru trafic de migranţi din Ucraina.

358 afișări
Imaginea articolului Peste 80 de percheziţii într-un dosar de trafic de ţigări şi de migranţi din Ucraina

Peste 80 de percheziţii într-un dosar de trafic de ţigări şi de migranţi din Ucraina

Potrivit IGPR, luni dimineaţa au loc 83 de percheziţii, fiind vizate domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile şi punctele de lucru ale unor firme din judeţele Suceava, Bihor, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mehedinţi şi Gorj, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă, deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României de ţigarete peste limita legală, trafic de migranţi, infracţiuni de corupţie, infracţiuni de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, precum şi infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Potrivit poliţiştilor, începând cu luna noiembrie 2021, mai mulţi cetăţeni români ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi avut ca scop traficarea de ţigări de provenienţă extracomunitară, precum şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, activităţi care s-ar fi derulat cu precădere în judeţele Bihor, Suceava, Maramureş şi Mehedinţi.

Totodată, în cadrul activităţilor de cercetare şi documentare a activităţilor infracţionale, au fost constatate şi alte infracţiuni aflate în strânsă legătură cu acestea, respectiv infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, infracţiuni de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept şi infracţiunile de dare şi luare de mită.

De asemenea, în acest caz, se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, faptă comisă în contextul declanşării şi desfăşurării conflictului armat din Ucraina.

În condiţiile în care autorităţile ucrainene au introdus măsuri restrictive de circulaţie faţă de cetăţenii proprii, unii dintre aceştia ar fi încercat să treacă, în mod fraudulos, frontiera de stat cu România, arată poliţiştii.

Acţiunea este realizată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Iaşi, Bacău, Oradea, Cluj-Napoca, Craiova, Maramureş, Covasna, Mehedinţi, Gorj, Oradea, Bistriţa Năsăud, Satu Mare, dar şi din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT. La acţiune participă şi jandarmi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici