Peste 950 de elevi care s-au înscris în clasa a IX-a, repartizaţi în licee în etapa a doua

Peste 950 de elevi care s-au înscris în clasa a IX-a au fost repartizaţi în licee, luni, în etapa a doua, iar patru elevi au rămas nerepartizaţi pentru că au avut un număr prea mic de opţiuni şi vor fi distribuiţi în septembrie.

17 afișări
Imaginea articolului Peste 950 de elevi care s-au înscris în clasa a IX-a, repartizaţi în licee în etapa a doua

Peste 950 de elevi care s-au înscris în clasa a IX-a, repartizaţi în licee în etapa a doua

Potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), luni a avut loc a doua etapă a admiterii computerizate în licee, pentru absolvenţii clasei a VIII-a nerepartizaţi în prima etapă din 3 iulie sau care nu au participat la această fază.

Astfel, din cei 958 de candidaţi înscrişi, 954 (99,58%) au fost repartizaţi, din care 927 (97,16%) au fost admişi la prima opţiune exprimată. Patru candidaţi (0,42%) nu au fost repartizaţi deoarece nu şi-au exprimat suficiente opţiuni, a precizat MECI.

În prima etapă a repartizării computerizate au fost distribuiţi în licee 174.050 de elevi.

În perioada 21-23 iulie va avea loc rezolvarea de către Comisia judeţeană de admitere a situaţiilor speciale apărute după cele două etape de repartizare computerizată, a repartizării candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat la primele două repartizări.

Ultima repartizare computerizată în licee va avea loc în perioada 1-10 septembrie, în şedinţe publice. Atunci vor fi repartizaţi în licee absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapele precedente, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară după etapele anterioare.

Înscrierea la licee se face fără examen, pe baza mediei de admitere, compusă din media generală obţinută la tezele cu subiect unic şi din media generală de absolvire a claselor a V-VIII, ambele având o pondere de 50 la sută. Excepţie de la această regulă fac liceele sau clasele unde sunt necesare probe de aptitudini, clasele bilingve şi clasele cu predare în limba minorităţilor naţionale.

Rapoartele finale ale admiterii computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a nerepartizaţi în prima etapă sau care nu au luat parte la această fază au fost publicate, luni, pe site-ul admitere.edu.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici