Peste o mie de femei au fost instruite în cadrul proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes"

Peste 1000 de femei din Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara, Craiova, Ploieşti, Constanţa, Iaşi au fost instruite în cadrul proiectului european "Şanse egale pentru cariere de succes", derulat de SIVECO, în parteneriat cu ASE Bucureşti şi Agenţia de presă MEDIAFAX.

367 afișări
Imaginea articolului Peste o mie de femei au fost instruite în cadrul proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes"

Peste o mie de femei au fost instruite în cadrul proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes" (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Proiectul european "Şanse egale pentru cariere de success", finanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 6 - "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de interventie 6.3 - "Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii", a ajuns la final.

Conferinţa de închidere a avut loc, joi, la Academia de Studii Economice din Bucureşti, în aceeaşi sală în care în urmă cu trei ani se lansa proiectul. Cu acestă ocazie, partenerii din proiect - SIVECO, ASE Bucureşti şi Agenţia de presă MEDIAFAX - au prezentat activităţile şi rezultatele obţinute, precum şi obiectivele pe care echipa de proiect îşi propune să le obţină în perioada de sustenabilitate.

Proiectul a debutat în septembrie 2010 şi a avut ca obiectiv general creşterea oportunităţilor de angajare a femeilor şi accesul egal la ocupare prin conştientizarea principiului egalităţii de şanse la nivelul întreprinderilor private.

Peste 1000 de femei au fost instruite pentru cele cinci programe de formare din care peste 98,27% au obţinut certificări. Dintre acestea, 84 de femei din regiunea Bucureşti - Ilfov au participat la cursul de calificare "Operator introducere, prelucrare şi validare date", autorizat de Autoritatea Naţională de Calificări (ANC), iar 100% dintre participantele la acest curs au fost certificate.

În mai 2011 a avut loc lansarea oficială a Ghidului privind integrarea principiului egalităţii de şanse în politicile întreprinderilor, realizat de MEDIAFAX, ce cuprinde analiza legislativă, instrumente de lucru, exemple de bune practici dezvoltate la nivel naţional şi internaţional pentru asigurarea egalităţii de şanse. Ghidul este, de asemenea, un instrument pentru departamentele de resurse umane din cadrul companiilor româneşti în asigurarea de şanse egale. Acesta a fost publicat în 5000 de exemplare, fiind distribuit întreprinderilor, Camerelor de Comerţ şi Industrie, partenerilor sociali din fiecare regiune.

În cadrul celor 16 seminarii organizate în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare au participat femei - manageri de resurse umane şi femei cu funcţii de decizie din întreprinderi şi au fost dezbătute subiectul egalităţii de şanse şi instrumentele pentru asigurarea acesteia propuse de ghid. Au fost abordate teme precum dezvoltarea unei cariere de succes pentru femei, programe de lucru flexibile pentru femei, maternitatea şi drepturile asociate, prevenirea şi combaterea hărţuirii sexuale la locul de muncă, măsuri care conduc la creşterea încrederii în sine a femeilor.

Tot Agenţia de presă MEDIAFAX a realizat cartea "Cariera - substantiv feminin", carte ce conţine poveştile a 32 de femei de succes, care a fost lansată la opt conferinţe regionale şi a fost distribuită în 4000 de exemplare.

Vizibilitatea, transparenţa, informarea şi promovarea acestui proiect au fost permanent asigurate prin intermediul portalului realizat în cadrul proiectului: www.carierepentrufemei.ro

"Ne bucurăm să încheiem cu rezultate foarte bune acest proiect şi că prin obiectivele sale de informare şi formare profesională, am reuşit să contribuim pe parcursul celor trei ani de implementare şi la prioritatea privind eliminarea stereotipurilor de gen şi independenţa economică individuală pentru femei şi bărbaţi", a declarat Rodica Papadopol, manager de proiect, SIVECO Romania.

Protectorul ASE, prof. dr. Nicolae Istudor, a ţinut să precizeze că pentru universitate "Şanse egale pentru cariere de succes" a fost un proiect "necesar". "Putem spune că proiectele universităţii clasificate astfel: foarte importante, necesare şi la care trebuie să participăm. Şanse egale pentru cariere de succes a fost un proiect necesar", a spus prorectorul ASE.

Din partea ASE Bucureşti au mai vorbit prof. univ. dr. Ion Verboncu - coordonator al proiectului şi lector univ. dr. Eduard Ceptureanu - responsabil de implementarea proiectului. Ei au prezentat rezultatele obţinute în urma cursurilor şi seminariilor desfăşurate în acest proiect. Directorul editorial al Mediafax Group, Cristian Dimitriu, a spus că pentru toţi partenerii "Şanse egale pentru cariere de succes" a fost o provocare, el prezentând activitaţile agenţiei din acest proiect referitoare la Ghidul de egalitate de şanse, cartea "Cariera - substantiv feminin", conferinţele şi seminariile regionale, precum şi campania media print-online-tv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici