Peste o sută de audieri în cazul dispariţiei armelor de la Ciorogârla (Video)

Un grup de lucru, constituit la nivelul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), sub coordonarea procurorului general al României, a audiat peste o sută de persoane în cazul dispariţiei armamentului de la Ciorogârla, fiind conturate mai multe variante de anchetă.

19 afișări
Imaginea articolului Peste o sută de audieri în cazul dispariţiei armelor de la Ciorogârla (Video)

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi (Imagine: Mediafax Foto)

Biroul de presă al Ministerului Public a comunicat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că nouă procurori militari, ofiţeri ai Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai Serviciului Român de Informaţii analizează informaţiile reieşite în urma investigaţiilor.

Grupul de lucru, constituit la nivelul PICCJ, se află sub coordonarea procurorului general al României, Codruţa Kovesi, a precizat sursa citată.

Duminică, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul de poliţie Petre Tobă, a declarat că procurorii şi poliţiştii au audiat peste 100 de persoane în cazul furtului de armament de la unitatea militară din Ciorogârla.

Chestorul Petre Tobă a mai spus că până în prezent nu s-a expus nicio ipoteză în acest caz.

Poliţiştii organizează, începând de miercuri seară, filtre rutiere în toată ţara, fiind vizate în primul rând Capitala, judeţul Ilfov şi Autostrada Bucureşti-Piteşti, după furtul mai multe arme de la UM 01916 Ciorogârla-Ilfov. Primele verificări au fost făcute în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti, după care filtrele au fost extinse în toată ţara, mii de maşini fiind oprite şi verificate de poliţişti.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii Parchetului Militar Teritorial Bucureşti au audiat mai multe persoane, printre care şi pe comandatul UM 01916 de la Ciorogârla, în legătură cu sustragerea a peste 60 de mitraliere şi 25 de pistoale, dar şi a altor echipamente militare.

Citeşte şi:

Armele dispărute de la Ciorogârla, fără legătură cu jaful de la Braşov

Stănişoară: De la Ciorogârla au fost furate pistoale, pistoale mitralieră şi o puşcă mitralieră (Video)

Depozitul de armament de la Ciorogârla era descuiat - surse -

Ciorogârla: Un depozit de armament a fost spart

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici