Peste o sută de permise, reţinute în urma unei acţiuni a Poliţiei

Poliţiştii de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei au reţinut aproximativ o sută de permise de conducere, pentru trecerea pe culoarea roşie a semaforului şi consum de băuturi alcoolice şi au aplicat peste o mie de sancţiuni, majoritatea pentru viteză excesivă şi opriri neregulamentare.

46 afișări
Imaginea articolului Peste o sută de permise, reţinute în urma unei acţiuni a Poliţiei

Peste o sută de permise, reţinute în urma unei acţiuni a Poliţiei (Imagine: Mediafax Foto)

"În ziua de 23.05.2008, Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei a organizat şi desfăşurat o acţiune, cu efective sporite, la schimburile II şi III, prin care s-a urmărit creşterea siguranţei rutiere, dar şi pentru depistarea conducătorilor auto care au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice", informează Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

În urma acţiunii, poliţiştii au reţinut 101 permise de conducere, din care 37 pentru depăşirea coloanei la semafor, 17 pentru trecerea pe culoarea roşie a semaforului şi 19 pentru consum de băuturi alcoolice.

Poliţiştii au întocmit şi 17 dosare penale, din care şase pentru conducerea autoturismelor având o alcoolemie peste limita de contravenţie ori pentru refuzul de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, trei pentru conducerea unei maşini de către persoane care nu aveau permis de conducere ori acesta este suspendat şi trei pentru autovehicule neînmatriculate.

Totodată, au fost aplicate peste o mie de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru viteză excesivă, nefolosirea centurii de siguranţă şi opriri neregulamentare.

"Consumul de băuturi alcoolice de către automobilişti constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsura producerea accidentelor", precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici