Peste o sută de persoane, la coadă pentru a vota la Gara de Nord

Peste o sută de persoane stăteau la coadă la secţia specială amenajată la Gara de Nord din Capitală, duminică dimineaţă, la ora 7.00, când s-au deschis secţiile de votare, aşteptând să-şi poată exprima opţiunea electorală.

15 afișări
Imaginea articolului Peste o sută de persoane, la coadă pentru a vota la Gara de Nord

Peste o sută de persoane, la coadă pentru a vota la Gara de Nord (Imagine: Andrei Pungovshi/Mediafax Foto)

Persoanele aflate în tranzit în Gara de Nord s-au aşezat la coadă cu mai bine de o oră înaintea deschiderii secţiilor, pentru a vota în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Şi în primul tur al prezidenţialelor, la secţia specială de la Gara de Nord a fost aglomeraţie, în condiţiile în care, în 22 noiembrie, alegătorii au trebuit să completeze două declaraţii pe propria răspundere - una pentru alegeri, una pentru referendum - că nu au votat şi nici nu vor vota în altă parte. De asemenea, atunci, alegătorii au avut trei buletine de vot - unul pentru alegerea preşedintelui, celelalte pentru referendum - ceea ce a făcut ca timpul de aşteptare să fie mai lung.

De altfel, din cauza aglomeraţiei de la primul tur, BEC a decis chiar în ziua votării suplimentarea, de la două la cinci, a numărului cabinelor de vot de la Gara de Nord.

Tot cinci cabine de vot au fost amenajate şi duminică la secţia specială de la Gara de Nord, în urma unei decizii a BEC privind suplimentarea numărului de cabine la toate secţiile speciale din Capitală.

Biroul Electoral Central a stabilit ca prefecţii şi primarii să doteze secţiile de vot speciale cu un număr de cabine de vot egal cu numărul ştampilelor cu menţiunea "VOTAT" repartizate în Bucureşti, astfel că fiecare dintre cele 34 de secţii de vot speciale din Capitală va avea cinci cabine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici