Peste şapte tone de deşeuri din Olanda, oprite la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu peste şapte tone de produse second-hand provenite din Olanda.

77 afișări
Imaginea articolului Peste şapte tone de deşeuri din Olanda, oprite la intrarea în ţară

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat, marţi seara, pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de intrarea în România un cetăţean olandez, în vârstă de 40 de ani. Acesta conducea un autovehicul marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Olanda, cu care transporta articole second-hand provenite din Olanda.

Marfa urma să ajungă la patru organizaţii din România.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate (îmbrăcăminte, mobilier, jucării) - în total 7.200 kilograme - nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile legale (nu deţine certificate de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie)”, transmite, miercuri, Poliţia de Frontieră.

Drept urmare, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici