Peste un milion programări on-line pentru obţinerea paşapoartelor, prin platforma HUB a MAI

Peste un milion de persoane au fost programate on-line pentru obţinerea paşaportului, prin intermediul platformei HUB de servicii a MAI (Centrul de furnizare servicii electronice), în mai puţin de un an de la operaţionalizarea în hub.mai.gov.ro a opţiunii de programare.

278 afișări
Imaginea articolului Peste un milion programări on-line pentru obţinerea paşapoartelor, prin platforma HUB a MAI

Peste un milion programări on-line pentru obţinerea paşapoartelor, prin platforma HUB a MAI

Numărul mare de astfel de cereri reprezintă un indicator pentru eficienţa acestui sistem digital ca răspuns la cerinţele reale ale cetăţenilor.

Serviciul de programare on-line pentru depunerea cererilor de paşapoarte prin platforma HUB de servicii a MAI a fost lansat la data de 20 martie 2023, noua platformă având ca efect imediat reducerea semnificativă a timpului de aşteptare pentru depunerea documentelor şi o interacţiune prietenoasă cu utilizatorul prin intermediul soluţiilor informatice intuitive.

Dezvoltarea unui astfel de sistem modern a pornit de la necesitatea gestionării fluxului mare al cererilor cetăţeniilor care solicită rapiditate şi eficienţă în obţinerea documentelor de călătorie. Astfel, în platforma hub.mai.gov.ro a fost integrat şi serviciul de verificare online a stadiului cererii de paşaport „Status paşaport”, care include notificarea cetăţenilor prin SMS cu privire la momentul în care paşaportul simplu electronic se poate ridica de la ghişeele serviciilor publice comunitare de paşapoarte sau de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

În perioada august 2022 – februarie 2023, angajaţii Direcţiei Generale de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a Ministerului Afacerilor Interne au derulat activităţi pentru operaţionalizarea proiectului HUB de servicii la nivelul MAI oferind persoanelor interesate acces online la o serie de servicii ale structurilor MAI.

În doar un an de la operaţionalizare, HUB-ul de servicii a fost accesat de peste 4,5 milioane de ori, fiind înregistraţi 362.400 de utilizatori unici. Pe lângă posibilitatea de a se programa online pentru obţinerea paşaportului, cetăţenii mai pot obţine online cazierul judiciar şi istoricul sancţiunilor rutiere. Până în prezent, aproape 350.000 de cetăţeni au obţinut on-line certificatul de cazier judiciar şi peste 210.000 de persoane au accesat online istoricul sancţiunilor rutiere.

HUB-ul oferă un ghişeu unic de tip „one-stop-shop” pentru serviciile publice electronice ale ministerului, facilitând astfel accesul simplu şi eficient la informaţii şi resurse esenţiale. Principalele beneficii pentru cetăţeni sunt: timpul redus pentru obţinerea documentelor şi costuri zero.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici