Petcu: Majorarea salariilor din aprilie nu înseamnă un moratoriu pe patru luni, ci o amânare

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că majorarea salariilor bugetarilor de la 1 aprilie nu înseamnă un moratoriu pe patru luni, ci o amânare a creşterii salariale în sectorul bugetar.

19 afișări
Imaginea articolului Petcu: Majorarea salariilor din aprilie nu înseamnă un moratoriu pe patru luni, ci o amânare

Petcu: Majorarea salariilor din aprilie nu înseamnă un moratoriu pe patru luni, ci o amânare (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Petcu a precizat însă că bugetarii primesc în fiecare an majorările salariale în lunile aprilie şi septembrie.

Liderul CNSLR Frăţia declara, miercuri, după discuţiile de la Palatul Cotroceni, că şeful statului le-a cerut sindicatelor să contribuie la o formă de echilibrare a veniturilor şi cheltuielilor, pentru ca bugetul să poată fi promovat joi.

În ce priveşte "cedările" sindicatelor, Petcu a spus că singura concesie pe care ar putea să o accepte este majorarea salariilor în două etape, în aprilie şi septembrie - octombrie.

"Putem să vorbim despre o majorare a salariilor în două etape, aceasta este singura concensie pe care am abordat-o, şi anume majorarea în primă etapă în aprilie şi a doua etapă septembrie-octombrie", a precizat Petcu.

Petcu a mai spus că tema discuţiilor cu preşedintele Traian Băsescu a fost moratoriul pe şase luni în cazul creşterii salariilor şi pensiilor, iar şeful statului a propus să nu mai fie acordate nici sporuri.

"Dorinţa domniei sale de a introduce un moratoriu pe şase luni de îngheţare a salariului a fost subiectul principal. El a fost însoţit de o altă propunere, aceea de a nu se mai acorda sporuri, nu e vorba doar de îngheţarea salariilor, chiar şi de îngheţarea sporurilor, lucru care a fost inacceptabil", a declarat Petcu.

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, i-a spus şefului statului, la începutul întâlnirii de la Cotroceni, că "de facto", potrivit măsurilor din planul anticriză, moratoriul există deja.

Şi liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, susţinea, după discuţiile de la Cotroceni, că Guvernul are patru luni de moratoriu, referindu-se la majorarea salariilor din aprilie.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri noapte, după şedinţa BPCC, că o decizie "concretă" în privinţa salariilor şi pensiilor va fi luată de Guvern în cursul zilei de joi, el precizând că s-a ajuns la o formulă "rezonabilă" care să permită creşterea acestora, dar "în limita resurselor".

Citeşte şi:

Petcu: Moratoriul de 6 luni privind salariile, subiectul discuţiei cu preşedintele

Marica: Guvernul renunţă la măsura disponibilizării a 20% din angajaţii administraţiei centrale

Geoană: S-a ajuns la o formulă care să permită creşterea salariilor şi pensiilor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici