Petroşani: Doi bărbaţi care au trimis prin poştă un colet exploziv unei femei, cercetaţi de poliţişti

Doi bărbaţi din Teleorman sunt cercetaţi de poliţiştii din Petroşani pentru nerespectarea regimului materialelor explozive după ce au confecţionat şi au trimis, prin poştă, un colet exploziv unei femei pe care doreau să se răzbune, persoana care a deschis coletul fiind rănită la faţă.

284 afișări
Imaginea articolului Petroşani: Doi bărbaţi care au trimis prin poştă un colet exploziv unei femei, cercetaţi de poliţişti

Petroşani: Doi bărbaţi care au trimis prin poştă un colet exploziv unei femei, cercetaţi de poliţişti (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax foto)

Poliţiştii cercetează în stare de libertate doi bărbaţi din judeţul Teleorman care sunt suspectaţi că au confecţionat şi au trimis, la sfârşitul lunii decembrie, prin poştă, un colet exploziv unei femei din Petroşani pe care doreau să se răzbune, persoana care a deschis coletul fiind rănită la faţă.

Conform poliţiştilor din Petroşani, unul dintre bărbaţi este suspectat că a confecţionat bomba artizanală, despre celălalt stabilindu-se că este ginerele femeii rănite, care a dorit să se răzbune pe soţia lui, care l-a părăsit şi s-a mutat la mama ei la Petroşani.

Coletul era destinat fetei, însă acesta a fost ridicat şi deschis de mama ei.

Conform poliţiştilor din Petroşani, pachetul a fost trimis de la Oficiul Poştal 6 Bucureşti, în data de 27 decembrie, şi a fost ridicat de la Oficiul Poştal 2 Petroşani, în data de 29 decembrie.

În pachet, care a fost transportat în regim de scrisoare, se afla o carte (Mizerabilii Volumul II - n.r.), legată cu şnur, iar în momentul în care femeia a deschis coletul, acesta a explodat.

"Când s-a desfăcut şnurul s-a produs o explozie care a afectat partea vătămată care a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Petroşani cu arsuri în zona feţei. În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că este vorba de un dispozitiv pirotehnic confecţionat artizanal pe bază de amestec pirotehnic cu iniţiere electrică", au declarat anchetatorii.

Potrivit poliţiştilor, în cartea ale cărei file fuseseră decupate s-a aflat un amestec de praf de puşcă cu cioburi, dispozitivul fiind alimentat cu o baterie de nouă volţi. În momentul în care şnurul cu care a fost legată cartea a fost desfăcut, arcul din interior a sărit, iar amestecul pirotehnic a explodat.

Poliţiştii au afirmat că motivul confecţionării şi trimiterii coletului a fost răzbunarea.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru nerespectarea regimului materialelor explozive şi au fost audiaţi, vineri, de către poliţişti şi procurori.

Anchetatorii aşteaptă pentru finalizarea cercetărilor rezultatul unor expertize pentru a face încadrarea juridică exactă a faptei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici