Petroşani: Peste 140 de locuinţe, inundate după ploaia de duminică seară

Peste 140 de locuinţe şi 19 străzi din municipiul Petroşani au fost inundate în urma ploii torenţiale de duminică seară.

159 afișări
Imaginea articolului Petroşani: Peste 140 de locuinţe, inundate după ploaia de duminică seară

Petroşani: Peste 140 de locuinţe, inundate după ploaia de duminică seară (Imagine: Mediafax Foto)

O statitistică preliminară dată publicităţii, luni dimineaţă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara arată că în Petroşani au fost inundate peste 140 de locuinţe, între care 20 de case, iar 19 străzi şi o benzinărie au fost acoperite de ape, sute de oameni au fost evacuaţi, după ce o ploaie torenţială de circa o oră a înfundat sistemul de canalizare din localitate.

Traficul pe DN66, în zona Petroşani, care a fost blocat din cauza apelor, duminică seară, în jurul orei 20.00, a fost reluat, luni dimineaţă, în jurul orei 4.00, după ce echipele de intrevenţie au lucrat toată noaptea pentru a evacua apa care a acoperit aproximativ cinci sute de metri din acest tronson.

Totodată, mai multe utilaje interveneau şi la ora transmiterii acestei ştiri pentru a evacua apa de pe străzile inundate din zona de sud a municipiului Petroşani.

Potrivit ISU Hunedoara, la inundaţiile din municipiul Petroşani au intrevenit, în sprijinul sinistraţilor, 150 de pompieri de la Detaşamentul Petroşani, Garda de Intervenţie Uricani şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Petrila, cu cinci autospeciale, şase motopompe şi două bărci. Suplimentar, au fost trimişi în zona calamitată zece subofiţeri şi trei ofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri din Deva, Orăştie şi Garda de Intervenţie Râu de Mori, cu două autospeciale şi trei motopompe de mare putere şi o barcă. În sprijinul pompierilor au venit şi 20 de jandarmi de la Detaşamentul din Petroşani.

Furnizarea energiei electrice, întreruptă duminică seară din cauza inundaţiilor, a fost reluată în cursul dimineţii, în cea mai mare parte dintre imobilele afectate, doar şase blocuri fiind în continuare nealimentate întrucât aici nu a fost evacuată în totalitate apa, a declarat, luni dimineaţă, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Cea mai afectată zonă este Aviatorilor, unde zeci de blocuri au fost inundate, majoritatea sinistraţilor din apartamentele de la parter refuzând însă să plece din case şi refugiindu-se la vecinii de la etajele superioare.

Potrivit purtătorului de cuvânt de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi din Hunedoara, Nicolae Răducu, sinistraţilor ale căror apartamente situate la parterele unor blocuri din zona Aviatorilor Saturn au fost inundate li se pregătiseră câteva locuri în care să fie duşi, şi anume într-o şcoală generală şi un cămin al unei unităţi şcolare, însă oamenii au preferat să nu-şi părăsească blocurile.

Autorităţile din Petroşani au luat, duminică seară, decizia întreruperii energiei electrice în partea de sud a municipiului Petroşani, unde parterele unor blocuri din cartierele Aviatorilor şi Saturn au fost inundate din cauza ploii torenţiale, decizia fiind luată pentru a se evita incidentele care s-ar fi putut produce în urma unor scurtcircuite provocate de inundaţii.

Oamenii din zonă spun că sistemul de canalizare este deficitar şi nu face faţă unor ploi abundente, nefiind prima oară când locuinţele din această zonă au fost inundate.

În anumite zone, pe străzile lătularnice, maşinile au stat în apă până la jumătate, iar în anumite porţiuni apa a depăşit şi un metru adâncime. În locul unde apele au început să se retragă, a rămas însă mâlul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici