PF Daniel îndeamnă femeile să nu facă avort. Numărul înmormântărilor, mai mare decât al botezurilor

PF Daniel îndeamnă femeile să nu facă avort, pentru că este un păcat deosebit de grav, şi să ajute familiile cu mulţi copii să-i poată creşte, pentru că numărul înmormântărilor este, din nefericire, mai mare decât al botezurilor.

94 afișări
Imaginea articolului PF Daniel îndeamnă femeile să nu facă avort. Numărul înmormântărilor, mai mare decât al botezurilor

PF Daniel îndeamnă femeile să nu facă avort. Numărul înmormântărilor, mai mare decât al botezurilor

"O mulţime de familii doresc să aibă copii şi citesc Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, Acatistul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana care, de asemenea, au avut-o pe Maica Domnului, ca binecuvântare, la adânci bătrâneţe, precum şi al altor sfinţi. Pe de altă parte, din nefericire, există şi familii care pot naşte copii, dar nu o fac, ci îi avortează, îi ucid înainte de a se naşte, ceea ce este un păcat deosebit de grav. De aceea, Biserica îndeamnă ca cei care au copii mulţi să fie ajutaţi de cei care nu au copii, care fie pot adopta un copil care a fost părăsit de părinţi, fie pot ajuta material şi spiritual o familie cu numeroşi prunci, ca cei care au copii să simtă că Dumnezeu îi iubeşte şi că ei pot deveni pentru Biserică şi societate o binecuvântare", spune PF Daniel, într-un comunicat.

Patriarhul a mai spus că în bisericile din România au loc astăzi, din nefericire, mai multe înmormântări decât botezuri.

"Astăzi, sunt în poporul român, din nefericire, mai multe înmormântări decât botezuri. Populaţia îmbătrâneşte, numărul românilor scade, iar numărul avorturilor a depăşit numărul populaţiei, peste 20 de milioane de avorturi s-au făcut în ţara noastră din 1990 şi suntem printre primii din Europa la aceste capitol. Suntem creştini, dar nu vieţuim creştineşte întru totul", a mai spus PF Daniel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici