Piaţa „bulgarilor” din Calafat, distrusă de un incendiu puternic

O piaţă din Calafat, cunoscută ca „Piaţa bulgarilor” a fost distrusă, în timpul nopţii de duminică spre luni, din cauza unui incendiu, lăsând peste 40 de comercianţi fără marfă. Autorităţile locale caută soluţii pentru a-i sprijini pe cei păgubiţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1292 afișări
Imaginea articolului Piaţa „bulgarilor” din Calafat, distrusă de un incendiu puternic

Piaţa „bulgarilor” din Calafat, distrusă de un incendiu puternic

Potrivit reprezentanţilor ISU Dolj, incendiul a izbucnit duminică noaptea, în jurul orei 1 şi s-a extins, cuprinzând întreaga hală, pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi. Un refugiu de călători aflat în apropiere a fost şi el cuprins de flăcări, pompierii având nevoie de mai bine trei ore pentru a lichida incendiul.

„Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală care cuprindea 42 standuri în care se comercializau diferite produse, din municipiul Calafat. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta în interiorul halei la materiale textile, mase plastice şi alte produse nonalimentare. În urma acestuia, au ars materialele din interiorul halei şi hala pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, un refugiu de călători aflat în vecinătatea obiectivului afectat, un automat stradal de cafea, aproximativ 50 metri liniari de cabluri electrice şi de comunicaţii”, au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Cauza probabilă a incendiului nu a fost încă stabilită, dar municipalitatea spune că încearcă să-i sprijine pe comercianţii care aveau mărfuri în piaţă.

„Spaţiile erau închiriate, oamenii aveau mărfuri acolo. M-am întâlnit cu câţiva dintre ei, am vorbit, dar nu ştiu dacă aveau marfa asigurată. Voi convoca de urgenţă o şedinţă de consiliul local şi urmează să stabilim ce vom face. Ce pot să vă spun e că în mod clar o s-o construim foarte repede la loc. Aveam bani pentru a repara o altă piaţă, renunţăm şi o reconstruim pe aceasta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Lucian Ciobanu, primarul municipiului Calafat.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, suma ce urmează a fi alocată reconstruirii pieţei se ridică la 500.000 lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici