PICCJ: Delegarea lui Papici şi cea a adjunctei Alexandru încetează. În locul lor, Iuliana Bendeac şi Viorel Cerbu. Măsurile dispuse la conducerea DNA, urmarea propunerilor ministrului Justiţiei

Oficiali ai Parchetului instanţei supreme au declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorul general al României a încetat, miercuri, delegările şefului şi adjunctului de la Secţia I a DNA şi că în locul acestora au fost numiţi procurorii Iuliana Bendeac, ca şef al secţiei, şi Viorel Cerbu, adjunct.

673 afișări
Imaginea articolului PICCJ: Delegarea lui Papici şi cea a adjunctei Alexandru încetează. În locul lor, Iuliana Bendeac şi Viorel Cerbu. Măsurile dispuse la conducerea DNA, urmarea propunerilor ministrului Justiţiei

PICCJ: Delegarea lui Papici şi cea a adjunctei Alexandru încetează. În locul lor, Iuliana Bendeac şi Viorel Cerbu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, procurorul general Tiberiu Niţu a decis încetarea delegării procurorului Lucian Papici, şef al Secţiei I din DNA, şi a adjunctei acestuia, Mariana Alexandru, iar în locul lor i-a delegat pe procurorii Iuliana Bendeac, ca şef de secţie, şi Viorel Cerbu, ca adjunct.

Iuliana Bendeac este procurorul care, alături de procurorul şef seviciu Gheorghe Popovici, i-a deferit justiţiei pe Dan Voiculescu şi pe fiica acestuia Camelia, în dosarul în care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Viorel Cerbu a instrumentat dosarul permiselor de la Argeş, precum şi numeroase cazuri ce au vizat procurori, judecători, avocaţi şi poliţişti, iar recent le-a deferit justiţiei pe Viorica Dinu şi Antonela Costache de la Tribunalul Bucureşti.

PICCJ a confirmat astfel informaţia difuzată anterior de MEDIAFAX, potrivit căreia miercuri, la ora 17.09, Niţu a informat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), printr-un fax, că delegarea lui Papici ca şef al Secţiei I din DNA încetează cu 2 octombrie, dată începând cu care funcţia este ocupată de procurorul Iuliana Bendeac, pe o perioadă de şase luni.

Delegarea pe funcţie a lui Papici fusese reînnoită de procurorul general în urmă cu o săptămână.

Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumului în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că dosarul se află, în prezent, pe biroul şefului DNA Codruţa Kovesi, urmând ca aceasta să decidă cu privire la soluţia ce urmează să fie luată, respectiv închidere sau trimitere în judecată.

Încetarea delegării lui Papici nu influenţează, astfel, mersul dosarului, au mai spus sursele citate.

UPDATE: PICCJ: Măsurile dispuse la conducerea DNA, urmarea propunerilor ministrului Justiţiei

PICCJ precizează că încetarea delegării procurorului Lucian Papici şi a adjunctei acestuia de la şefia Secţiei de combatere a corupţiei din DNA a avut în vedere faptul că ministrul Justiţiei a transmis CSM propunerile de numire în funcţii de conducere la Direcţie.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) mai precizează că, pe lângă încetarea delegărilor celor de la şefia Secţiei de combatere a corupţiei, a fost menţinută delegarea Elenei Matieşescu în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciar penală, în timp ce Ion Alexandru a fost delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, potrivit unui comunicat remis miercuri seară.

"Măsurile dispuse au avut în vedere faptul că ministrul justiţiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerile de numire în funcţii de conducere la Direcţia Naţională Anticorupţie, după cum urmează: doamna Iuliana Bendeac în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei; domnul Viorel Cerbu în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei;
doamna Elena Matieşescu în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciar penală; domnul Ion Alexandru în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari", explică Ministerul Public.

Prin acest măsuri, s-a urmărit "asigurarea continuităţii şi a unei eficienţe manageriale sporite, în perspectiva prezentării candidaţilor propuşi la interviu", mai arată sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici