Piciorul podului construit de Anghel Saligny peste Dunăre, lovit de o navă

O navă slovacă s-a lovit, joi, de piciorul podului construit de Anghel Saligny peste Dunăre, incidentul soldându-se însă fără urmări grave.

408 afișări
Imaginea articolului Piciorul podului construit de Anghel Saligny peste Dunăre, lovit de o navă

Piciorul podului construit de Anghel Saligny peste Dunăre, lovit de o navă (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, convoiul de transport marfă "Auriga" - pavilion Slovacia, care se îndrepta dinspre Baia, Ungaria, către Portul Constanţa, a lovit piciorul vechiului pod CFR, construit de Anghel Saligny peste Dunăre, în dreptul oraşului Cernavodă.

În urma impactului, convoiul, care avea în compunere un împingător şi două barje încărcate cu grâu, a suferit avarii minore, fiind rupte şufele de legătură dintre cele două barje. Piciorul podului nu a suferit nicio avarie.

La faţa locului, a fost trimisă o echipă formată din reprezentanţi ai Poliţiei Transporturi Ialomiţa şi Căpităniei Portului Feteşti, care a conchis că incidentul s-a produs în urma unei erori de pilotaj.

Cercetările sunt continuate de către Căpitănia Portului Feteşti pentru stabilirea cu exactitate a modului în care s-a produs accidentul şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici