Piese auto de 100.000 de euro, posibil furate de la Dacia, găsite la un argeşean

Poliţiştii au stabilit, după inventarierea pieselor auto cu însemnele Dacia găsite în casa unui bărbat din localitatea argeşeană Clucereasa, că valoarea acestora este de peste 100.000 de euro, după ce iniţial anchetatorii anunţaseră că valoarea pieselor auto depăşeşte 300.000 de euro.

527 afișări
Imaginea articolului Piese auto de 100.000 de euro, posibil furate de la Dacia, găsite la un argeşean

Piese auto de 100.000 de euro, posibil furate de la Dacia, găsite la un argeşean (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit poliţiştilor, bărbatul a fost depistat pornindu-se de la o spargere care a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri în depozitul de piese auto al unei societăţi de profil din Mioveni, fiind furate piese în valoare de 30.000 de lei.

Într-un comunicat transmis, vineri, de Poliţia Judeţeană Argeş se precizează că poliţiştii care au mers la faţa locului au găsit o autoutilitară abandonată pe DN 73 Piteşti - Câmpulung Muscel, lângă localitatea Clucereasa, existând suspiciuni că maşina a fost folosită la comiterea furtului.

Ulterior, extinzând cercetările, poliţiştii din Mioveni, împreună cu un echipaj al DPIR, au făcut o percheziţie într-o locuinţă din Clucereasa. Conform sursei citate, aici au fost găsite câteva mii de piese auto, iar după inventarierea acestora s-a stabilit că valoarea lor este de aproximativ 500.000 de lei, şi nu de 300.000 de euro, aşa cum anunţaseră iniţial anchetatorii.

Bărbatului în casa căruia au fost găsite piesele auto i-a fost întocmit dosar penal pentru furt, iar poliţiştii continuă ancheta pentru identificarea complicilor acestuia. Bărbatul le-a declarat poliţiştilor, la audieri, că a achiziţionat piesele de la mai multe persoane.

Poliţiştii din oraşul argeşean Mioveni au descoperit, în noaptea de joi spre vineri, în casa unui bărbat din localitatea Clucereasa, câteva mii de piese auto noi, marca Dacia, despre care existau suspiciuni că ar fi fost furate de la uzinele Dacia.

Potrivit şefului Poliţiei Mioveni, comisar-şef Cristian Mihalcea, la percheziţia făcută în locuinţa bărbatului au fost găsite mii de piese Dacia, toate noi, acestea fiind depozitate inclusiv în podul casei. Bărbatul în locuinţa căruia au fost găsite piesele auto nu avea documente de provenienţă a acestora.

"Am făcut o percheziţie la domiciliul acestei persoane, unde am găsit piese auto Dacia peste tot. Podul casei şi toate camerele erau înţesate cu piese auto. Bărbatul este audiat pentru a se stabili provenienţa mărfurilor, iar cercetările continuă pentru a identifica toate persoanele implicate în acest caz de furt", declara şeful Poliţiei oraşului Mioveni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici