Video Piloţii unei curse aeriene neo-zeelandeze, atacaţi de o somaleză în timpul zborului (VIDEO PROTV)

O somaleză a încercat să înjunghie pilotul unei curse aeriene interne din Noua Zeelandă şi a ameninţat că va arunca avionul în aer, năpustindu-se în cabina de pilotaj.

1 afișare

Femeia, în vârstă de 33 de ani, i-a provocat unei alte pasagere o rană minoră de cuţit, când aceasta a încercat s-o imobilizeze, informează, vineri, Times Online.

Somaleza a cerut ca avionul să aterizeze în Australia şi a preluat controlul turbopropulsorului cu două motoare, când acesta se apropia de aeroportul din Christchurch. Din cauza condiţiilor meteorologice proaste şi a turbulenţelor provocate de acestea, ea şi-a pierdut, însă, echilibrul.

După ce avionul a aterizat şi pasagerii au fost evacuaţi, femeia a fost imobilizată de pilot şi copilot, ajutaţi de forţele de ordine de pe aeroport, care au urcat la bord.

Femeia a fost acuzată de deturnare şi va trebui să răspundă altor trei capete de acuzare pentru atac. Ea susţinea că la bordul avionului se aflau două bombe.

Şoferul de taxi care a dus-o pe femeie la aeroport a declarat pentru Poliţie că aceasta i s-a părut "un pic nesigură".

El a adăugat: "I-a luat ceva timp să se hotărască unde să meargă, ceea ce era cam neobişnuit pentru acea oră a dimineţii. Era foarte agitată, foarte nesigură în privinţa locului în care vroia să meargă şi ce vroia să facă".

Cei doi piloţi care au imobilizat femeia au fost lăudaţi de autorităţi pentru curajul lor. Unul dintre ei a suferit o operaţie la mână, fiind înjunghiat de somaleză, iar celălalt s-a ales cu o rană la picior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici