Pilotul care a încercat să prăbuşească un avion cu pasageri susţine că a consumat ciuperci magice

Pilotul Alaska Airlines care a încercat să oprească motoarele avionului în timpul zborului le-a spus anchetatorilor că a consumat pentru prima dată ciuperci magice, potrivit Sky News.

1044 afișări
Imaginea articolului Pilotul care a încercat să prăbuşească un avion cu pasageri susţine că a consumat ciuperci magice

Pilotul care a încercat să prăbuşească un avion cu pasageri susţine că a consumat ciuperci magice

Echipajul de zbor a relatat că Joseph David Emerson, în vârstă de 44 de ani, a încercat să oprească motoarele în timpul unui zbor din statul Washington spre California, spun procurorii. Emerson era în afara serviciului şi stătea pe un scaun suplimentar în cabina de pilotaj. Martorii mai spun că acesta a încercat să apuce mânerul unei ieşiri de urgenţă după ce a fost imobilizat.

Joseph David Emerson, pilot al companiei Alaska Airlines, a fost arestat duminică seară în Oregon şi se confruntă cu 83 de capete de acuzare pentru tentativă de omor şi cu o acuzare privind punerea în pericol a unei aeronave. Zborul 2059 al Horizon Air a fost deviat spre Portland, unde avionul cu peste 80 de persoane a aterizat în siguranţă, iar suspectul în vârstă de 44 de ani a fost reţinut de poliţie.

Marţi a fost făcută publică o parte din dosar, în care se arată că Emerson a purtat o conversaţie cu căpitanul şi cu primul ofiţer înainte de a încerca să apuce două mânere roşii care activează sistemul de stingere a incendiilor din avion şi taie combustibilul la motoare. După ceea ce echipajul de zbor a descris ca fiind „o scurtă luptă care a durat aproximativ 30 de secunde”, Emerson a părăsit cabina de pilotaj, a precizat FBI.

În document se mai arată că suspectul le-a spus ofiţerilor că a crezut că visează când a tras mânerele şi că a fost deprimat în ultimele şase luni.

Din documentul instanţei nu reiese clar dacă Emerson era drogat cu ciuperci psihedelice. Totuşi, un agent FBI a scris într-o declaraţie sub jurământ că pilotul a vorbit cu poliţia despre utilizarea ciupercilor psihedelice şi „a spus că era prima dată când lua ciuperci". Documentele tribunalului spun că Emerson luase „ciuperci magice" cu aproximativ 48 de ore înainte de incident.

Însoţitorii de zbor i-au pus lui Emerson centuri de siguranţă la încheieturi şi l-au aşezat în partea din spate a aeronavei, dar în timp ce avionul cobora a încercat să apuce mânerul ieşirii de urgenţă, potrivit procurorilor. Aceştia au relatat că o însoţitoare de bord l-a oprit.

Căpitanul şi primul ofiţer au declarat poliţiei, după aterizarea avionului, că Emerson a spus „nu sunt în regulă" chiar înainte de a întinde mâna pentru a trage de mânere. Ei au reuşit să-l oprească înainte ca acesta să tragă mânerele până jos, se arată în declaraţia dată la poliţie.

Apoi, Emerson s-a îndreptat calm spre partea din spate a avionului după ce i s-a spus să părăsească cabina de pilotaj şi s-a adresat unei însoţitoare de bord: „Trebuie să mă încătuşaţi chiar acum sau va fi rău".

Un alt însoţitor de bord l-a auzit spunând: „Am dat totul peste cap, am încercat să-i omor pe toţi".

Incidentul a avut loc la bordul unui avion Embraer 175 cu 76 de locuri. În calitate de pilot aflat în afara serviciului, Emerson a fost autorizat să călătorească pe scaunul din cabina de pilotaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pilot,
ciuperci,
sua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici