Pintea anunţă măsuri împotriva dispozitivelor pentru fumat cu tutun încălzit: Consumul poate duce la „efecte grave pe termen scurt”

Sorina Pintea a precizat, vineri, că intenţionează să limiteze publicitatea pentru dispozitivele de fumat care încălzesc tutun deoarece, motivează ministrul, pot să apară efecte grave pe termen scurt.

2814 afișări
Imaginea articolului Pintea anunţă măsuri împotriva dispozitivelor pentru fumat cu tutun încălzit: Consumul poate duce la „efecte grave pe termen scurt”

Sorina Pintea vrea să limiteze publicitatea dispozitivelor pentru fumat cu tutun încălzit

Sorina Pintea a precizat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ministerul intenţionează să limiteze publicitatea pentru dispozitivele pentru fumat care încălzesc tutun, întrucât consumul poate duce la apariţia unor „efecte grave pe termen scurt”.

„Avem în vedere măsuri pe care să le luăm, limitarea publicităţii pentru aceste dispozitive. (...) Ce este mai interesant este că dacă în cazul tutunului simplu ştim că urmările apar pe termen lung, ştim ce se întâmplă, se pare că în cazul acestor dispozitive ale tutunului încălzit pot apare efecte grave pe termen scurt. De aceea şi chestiunea cu publicitatea o vom grăbi, iar ceea ce face subcomisia Ministerului Sănătăţii va fi vizibil pe site, astfel încât să atragem atenţia asupra consumului acestui tutun încălzit”, spune ministrul.

În cadrul Ministerului Sănătăţii a fost înfiinţată o subcomisie în comisia de toxicologie şi toxicodependenţă care analizează posibilitatea de publica pe site-ul instituţiei informări periodice referitoare la riscurile pe care şi le asumă fumând cu aceste dispozitive.

Pintea a menţionat că faptul că în cel mai scurt timp va fi promovat în cadrul Unităţilor de Primiri Urgenţe un formular pe care îl completează medicii când declară pacienţii care inhalează substanţe toxice.

„Acel formular va permite medicilor ca atunci când se prezintă cineva în unitate de primiri urgenţe cu această simptomatologie să poată să anunţe”, explică ministrul.

Taguri:
fumat,
tutun,
pintea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici