Pirotehnicienii vor detona stâncile căzute pe Transfăgărăşan

Pirotehnicienii Unităţii Speciale de la Ciolpani vor detona, vineri, stâncile care blochează DN 7C - Transfăgărăşan de peste 48 de ore.

151 afișări
Imaginea articolului Pirotehnicienii vor detona stâncile căzute pe Transfăgărăşan

Pirotehnicienii vor detona stâncile căzute pe Transfăgărăşan (Imagine: Alina State/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Prefectura Sibiu, în urma discuţiilor cu toţi factorii implicaţi, s-a luat decizia executării de detonări ale stâncilor căzute pe Transfăgărăşan, care blochează DN 7C.

"Vor fi executate detonări de stânci pe Transfăgărăşan (DN 7C), la Km 130+800, unde, în prezent, circulaţia se poate face doar pe o bandă de urgenţă din cauza căderilor de pietre din ultimele zile. Activitatea pe Tranfăgărăşan va fi executată de Unitatea Specială de Intervenţii Pirotehnice în Situaţii de Urgenţă, de la Ciolpani, împreună cu pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Salvamont Sibiu, Electrica şi Secţia Drumuri Naţionale din Sibiu, cu sprijinul Poliţiei Sibiu", se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor ISU Sibiu, pentru intervenţia de vineri au venit la Sibiu şapte specialişti în detonări de la Ciolpani, care fac măsurătorile în zonă şi vor stabili unde vor amplasa trotilul, primele detonări fiind programate să înceapă în jurul orei 11.00.

"După verificările făcute astăzi (joi - n.r.) de specialiştii în detonări de la Unitatea Ciolpani s-a stabilit că se va recurge la detonări cu trotil. În prima fază, se va îndepărta o rocă instabilă de pe versant, apoi se vor face mai multe detonări", a declarat corespondentului MEDIAFAX Claudiu Nan, inspectorul şef adjunct al ISU Sibiu.

Circulaţia rutieră pe DN 7C - Transfăgărăşan este blocată, în judeţul Sibiu, de marţi dimineaţă, din cauza căderilor masive de pietre de pe versanţi determinate de ploile din ultimele zile, iar pentru cazurile de urgenţă se poate folosi o bandă creată dintr-o parcare laterală.

Potrivit şefului Serviciului Drumuri Naţionale Sibiu, Liviu Creţu, Transfăgărăşanul este blocat la kilometrul 130+800, întrucât, marţi, în jurul orei 8.30, a avut loc o cădere de pietre de pe versanţi.

Aceasta a fost cea de-a doua cădere de pietre produsă în apropiere de cabana Bâlea Cascadă în cursul zilei de marţi.

Un echipaj de Poliţie Rutieră supraveghează zona până când drumul va fi redeschis traficului.

Totodată, reprezentanţii ISU Sibiu au cerut Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să trimită un specialist de la Detaşamentul Ciolpani pentru a evalua situaţia pe DN 7C (Transfăgărăşan), unde traficul e blocat de marţi din cauza căderilor de pietre, ISU Sibiu spunând că dinamitarea e prea periculoasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici