Pisc Scrădeanu, vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, a fost găsit spânzurat

Pisc Scrădeanu, vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, a fost găsit spânzurat în locuinţa sa din Sectorul 3 al Capitalei, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei. Trupul neînsufleţit al liderului de sindicat ar fi fost descoperit de un apropiat.

5571 afișări
Imaginea articolului Pisc Scrădeanu, vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, a fost găsit spânzurat

Pisc Scrădeanu, vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, a fost găsit spânzurat (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Decesul a fost constatat miercuri în jurul orei 11.00, poliţia fiind sesizată imediat.

La ora transmiterii ştirii, poliţiştii de la Serviciul Omoruri fac cercetări la faţa locului, primele date arătând că ar fi vorba despre o sinucidere.

Apropiaţii lui Pisc Scrădeanu spun că vicepreşedintele BNS avea probleme de sănătate

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat, miercuri, că Pisc Scrădeanu, vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, găsit spânzurat în locuinţa sa din Sectorul 3 al Capitalei, avea probleme majore de sănătate, inclusiv capacitatea scăzută de a se odihni din cauza sistemului circulator.

„Avea probleme majore de sănătate. Suferise recent o intervenţie chirurgicală pe cord. Era în perioada de refacere. Au apărut alte şi alte complicaţii. Ştiu că avea probleme şi cu capacitatea de a se odihni, generată de problemele din sistemul circulator. Altceva nu ştiu, o să încerc să aflu mai multe informaţii de la colegii mei care sunt deja la ei acasă. O să mă duc şi eu. Pentru BNS e o pierdere grea, un om minunat”, a declarat Dumitru Costin.

Sindicaliştii din Gorj spun că îl ştiu pe Scrădeanu de mai mulţi ani şi nu le vine să creadă că acesta s-a sinucis.

„E un şoc pentru mine. Este o veste tragică pentru noi. Îl ştiu de mult timp din mişcarea sindicală. Chiar am locuit în acelaşi cartier, în Târgu-Jiu. A fost preşedintele Sindicatului Energia Rovinari, unde sunt eu acum, la Termocentrala Rovinari. Apoi a devenit preşedinte de federaţie, la Energetica. Era un om bun, un om care se implica în mişcarea sindicală, chiar şi anul trecut s-a implicat pentru modificările aduse la Legea Energiei, a făcut echipă cu domnul Dian Popescu. Îmi pare rău. Avea doi copii. Este o veste tragică”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Manu Tomescu, liderul de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, din zona Rovinari.

„Nu îmi revin. Nu îmi vine să cred. Am vorbit şi marţi dimineaţă. Nu s-a plâns de ceva. Am discutat strict probleme profesionale. Ştiam că a fost internat în spital”, a precizat Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului ”Mine Energie” Oltenia.

La rândul său,Sorin Borza, managerul CEO spune că Pisc Scrădeanu era „un om puternic, care de-a lungul vieţii s-a confruntat cu probleme incredibil de mari”

„Eu l-am cunoscut ca un om tare, în tot ceea ce făcea. Un om puternic, care de-a lungul vieţii s-a confruntat cu probleme incredibil de mari. E greu să înţelegem un astfel de gest. (...) Ştiu că alerga de la un minister la altul, ştiu că a petrecut mult timp, în ultima perioadă, la Ministerul Energiei, ajutându-ne pe noi să demarăm proiectele”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Sorin Boza, managerul CEO.

Federaţia „Energetica”, pe care Ion Pisc Scrădeanu o conducea, este una din semnatarele actului adiţional al contractului colectiv de muncă de la Complexul Energetic Oltenia.

Pisc Scrădeanu, vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, a fost găsit spânzurat în locuinţa sa din Sectorul 3 al Capitalei, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei. Trupul neînsufleţit al liderului de sindicat ar fi fost descoperit de un apropiat.

Decesul a fost constatat miercuri în jurul orei 11.00.

La ora transmiterii ştirii, poliţiştii de la Serviciul Omoruri fac cercetări la faţa locului, primele date arătând că ar fi vorba despre o sinucidere. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici