VIDEO Piscina animalelor: o cameră de monitorizare a fost montată lângă un ochi de apă din pădure

  • Specialiştii au instalat o cameră de monitorizare într-un loc în care animalele vin pentru a se bălăci.
  • Ochiul de apă atrage urşi şi cerbi din Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina.
  • Filmările însoţite de explicaţii au fost postate pe pagina de Facebook a companiei naţionale.
559 afișări
Imaginea articolului VIDEO Piscina animalelor: o cameră de monitorizare a fost montată lângă un ochi de apă din pădure

FOTO: Captură de ecran Facebook Romsilva

Rezervaţia naturală este administrată de Romsilva, iar angajaţii companiei au decis să monteze o cameră de monitorizare în dreptul unui ochi de apă din mijlocul pădurii. Iniţial, camera a surprins doi urşi care au făcut baie, apoi în imagini au apărut şi câţiva cerbi.

Filmările însoţite de explicaţii au fost postate pe pagina de Facebook a companiei naţionale.

„Săptămâna trecută v-am prezentat doi urşi simpatici la o ”piscină” dintr-o pădure a Parcului Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina, astăzi vă prezentăm mai mulţi cerbi care se bălăcesc în acelaşi loc. Imaginile frumoase au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunai instalată de specialiştii Romsilva. Puteţi observa în aceste imagini cum cerbilor le cresc coarnele la loc, după ce le-a ”lepădat” la începutul primăverii. Coarnele cerbilor se vor dezvolta până la toamnă, până la boncănitul cerbilor, atunci când masculii se înfruntă între ei pentru supremaţia cârdurilor de ciute în sezonul împerecherii”, au explicat cei de la Romsilva.

Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina are o suprafaţă de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri. Parcul este situat în vestul ţării, în judeţul Hunedoara, în zona Munţilor Şureanu.

Imaginile pot fi găsite aici: Romsilva

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici