Pista de aterizare a Aeroportului din Oradea a fost extinsă

Pista de decolare şi aterizare a Aeroportului Oradea a fost extinsă cu 420 de metri înspre Nojorid, iar autorităţile au făcut, vineri, recepţia lucrărilor.

128 afișări
Imaginea articolului Pista de aterizare a Aeroportului din Oradea a fost extinsă

Pista de aterizare a Aeroportului din Oradea a fost extinsă

A început, vineri, recepţia finală a lucrărilor la pista de aterizare/decolare şi a celorlalte investiţii realizate în cadrul proiectului „Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea”.

Proiectul a inclus extinderea pistei de decolare şi aterizare cu 420 de metri înspre Nojorid, de la 2,100 m la 2,520 metri , extinderea platformei de îmbarcare şi debarcare, implementarea unui sistem de împrejmuire perimetral aferent pistei extinse, şi a unui drum de securitate, achi- ziţionarea echipamentelor necesare pentru întreţinere şi mentenanţă, precum şi echiparea direcţiei 01 cu sistemul instrumental de apropiere de precizie CAT II.

În această săptămână, aeronava Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) a efectuat 15 ore de zbor pentru a calibra balizajul luminos şi sistemul de asistenţă la aterizare pe direcţia 01, în vederea asigurării unei ghidări precise a aeronavelor în timpul aterizării.

Prin instalarea echipamentului instrumental de apropiere de precizie (ILS) CAT II, se va facilita aterizarea aeronavelor pe direcţia 01 dinspre sud, chiar şi în condiţii de vizibilitate redusă de până la 300 de metri.

În plus, numărul de survolări ale municipiului Oradea în procedura de apropiere va scădea semnificativ, traficul aerian putând fi astfel direcţionat dinspre sud.

„Prin implementarea acestor investiţii strategice, Aeroportul Oradea şi-a consolidat infrastructura pentru a face faţă unui trafic aerian în creştere. În paralel, s-a adaptat şi s-a conformat celor mai recente cerinţe şi standarde din sectorul aviaţiei, asigurând astfel că activităţile aeroportuare se desfăşoară într-un mediu sigur şi conform normelor internaţionale”, spun reprezentanţii Aeroportului.

Proiectul „Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea” cod SMIS2014+ 151331 a fost finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Valoarea totală a Contractului de Finanţare este de 147.382.258,90 lei, iar valoarea eligibilă este de 125.167.055,53 lei, din care 122.663.714,42 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă (echivalentă cu 98% din valoarea totală eligibilă).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici