Pita de Pecica a obţinut recunoaştere Europeană

Pita de Pecica a devenit produs de origine protejată, cu indicaţii geografice protejate, informează Consiliul Judeţean Arad.

492 afișări
Imaginea articolului Pita de Pecica a obţinut recunoaştere Europeană

În iulie urmează înregistrarea denumirii "Pită de Pecica" în Registrul denumirilor de origine protejate şi al indicaţiilor geografice protejate „Pită de Pecica” (IGP), potrivit hotărârii Comisiei Europene.

„Este o realizare unică în judeţul Arad şi extrem de rară şi la nivel naţional! Felicit echipa care a lucrat la acest proiect, în primul rând pe sufletista doamnă Marinela Petran, directorul GAL Pecica şi vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale a Grupurilor de Acţiune Locală. Felicit si brutarii din Pecica pentru că duc mai departe tradiţia pâinii pe vatră, dar şi administraţia pecicană, fiindcă a crezut în acest proiect. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, că pecican, sunt mândru de această realizare!", a declarat Iustin Cionca.

Cererea de înregistrare a denumirii „Pită de Pecica”, depusă de România, a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Pita de Pecica este unul dintre cele mai puternice branduri gastronomice româneşti.

La Pecica a fost construit şi un Muzeu al Pitei, unde este pusă în valoare această tradiţie seculară de coacere a pâinii de casă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici