Pitcovici a relatat împrejurările în care a ajuns a discuta cazul Popoviciu cu Motoc

Ofiţerul DGA, Petru Pitcovici, a relatat, miercuri, judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, împrejurările în care a ajuns a discuta cazul Popoviciu cu ofiţerul de poliţie judiciară de la DNA, Ion Motoc.

148 afișări
Imaginea articolului Pitcovici a relatat împrejurările în care a ajuns a discuta cazul Popoviciu cu Motoc

Ofiţerul DGA, Petru Pitcovici (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Pitcovici a susţinut că era prieten de mai bine de zece ani cu Motoc şi Şerban, cu care a lucrat la IGPR.

Într-o discuţie din 16 decembrie 2008, în biroul lui Şerban, acesta i-a reproşat lui Pitcovici că trenează anumite dosare şi că DGA ar trebui să-şi facă treaba, dând exemplu cazul Popoviciu de la DNA.

În acest context, în biroul lui Şerban, Pitcovici i-a telefonat lui Motoc şi l-a întrebat ce ştie despre dosar. Pitcovici a afirmat că l-a sunat pe Motoc pentru că îl cunoştea, fără a şti că el urma să fie delegat în respectivul dosar.

În 24 decembrie 2008, Pitcovici s-a întâlnit în faţa DNA cu Motoc, căruia i-a dat o plasă conţinând obiecte promoţionale dar şi o sticlă de whisky şi una de palincă, transmise de un prieten comun pe nume Marius Stoica. În acest context, Motoc l-ar fi întrebat pe Pitcovici dacă nu şi-ar dori să-l cunoască pe procurorul care se ocupă de cazul Popoviciu, însă acesta a refuzat, spunând că nu are de ce.

Înainte de a trece la audieri, judecătorii ICCJ au discutat, aproximativ o oră, problema legalităţii actelor DNA, instanţa urmând să ia o decizie în acest sens odată cu cea privind eliberarea celor trei. Problema legalităţii a fost ridicată referitor la modul în care Motoc a realizat interceptarea ambientală în timpul discuţiilor, invocându-se faptul că nu există o ordonanţă sau un proces verbal de constatare a faptului că acesta, deşi era ofiţer de poliţie judiciară, "a fost transformat într-un investigator".

Declaraţia lui Pitcovici a fost destul de reţinută, avocatul acestuia sugerându-i, de multe ori, ce să răspundă.

Instanţa supremă a încheiat audierea lui Petre Pitcovici, după două ore, judecătorii suspendând pentru jumătate de oră şedinţa.

Completul de judecată a fost format format din Livia Stanciu, Rodica Cosma şi Iuliana Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici