Piteşti: 15 răniţi după ce un microbuz s-a ciocnit cu o utilitară

Cincisprezece persoane aflate într-un microbuz au fost rănite, marţi după-amiază, pe DN 65 B, lângă Piteşti, după ce şoferul unei autoutilitare care a ieşit din curtea unei reprezentanţe auto nu a acordat prioritate microbuzului, cele două maşini ciocnindu-se.

15 afișări
Imaginea articolului Piteşti: 15 răniţi după ce un microbuz s-a ciocnit cu o utilitară

Piteşti: 15 răniţi după ce un microbuz s-a ciocnit cu o utilitară (Imagine: Mediafax Foto)

Accidentul s-a produs în jurul orei 15.50, pe DN 65 B, aproape de intrarea pe Autostrada Bucureşti-Piteşti.

Alte patru persoane din cele 15 accidentate marţi, pe DN 65 B, în coliziunea dintre o autoutilitară şi un microbuz de persoane, au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, numărul total al celor internaţi ajungând, marţi seară, la şase.

Iniţial, doctorii argeşeni au decis internarea la secţia de ortopedie a doi răniţi, care aveau fracturi ale membrelor. Medicii i-au investigat, marţi seară, pe toţi cei 15 răniţi aduşi la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului şi urmează să decidă în noaptea de marţi spre miercuri dacă mai este cazul internarii şi a altor victime.

Din primele cercetări ale poliţiştilor argeşeni rezultă că şoferul unei autoutilitare care transporta portocale nu s-a asigurat la ieşirea din curtea unei reprezentanţe auto şi nu a acordat prioritate microbuzului de transport persoane în care erau 16 pasageri şi al cărui şofer conducea regulamentar.

În urma impactului, microbuzul a fost aruncat peste un şanţ, într-un gard betonat.

"Nu circulam cu viteză foarte mare, dar practic mi-a apărut dintr-o dată în faţă şi nu am mai avut timp să-l evit. După impactul cu autoutilitara, a urmat coliziunea cu zidul de beton, parcă mai puternică, lovitură care ne-a şocat pe mine şi pe pasageri", a declarat Adrian Apostol, şoferul microbuzului.

Şoferului autoutilitarei dă vina însă pe şoferul microbuzului, susţinând că acesta mergea cu viteză mare.

"Am fost cu maşina în service ca să repar semnalizarea, am ieşit din curtea reprezentanţei, am văzut microbuzul, dar am crezut că am timp să pot să mă înscriu pe şosea. Când am realizat că nu pot face manevra, a fost prea târziu . Eu cred însă că microbuzul circula cu viteză foarte mare.", a declarat Ion Tilivea, şoferul autoutilitarei.

Cercetările continuă cu şoferul autoutilitarei în stare de libertate. Acestuia i se va întocmi dosar penal pentru vătămare corporală gravă şi distrugere din culpă, rămânând şi fără permis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici