Piteşti: Angajaţii Spitalului TBC continuă protestul

Angajaţii Spitalului TBC din Piteşti continuă, miercuri dimineaţă, protestul declanşat cu o zi în urmă, asigurând o treime din activitatea de îngrijire a bolnavilor, o delegaţie a acestora urmând să se întâlnească la ora 11.00 cu prefectul judeţului, căruia îi vor prezenta nemulţumirile.

27 afișări
Imaginea articolului Piteşti: Angajaţii Spitalului TBC continuă protestul

Piteşti: Angajaţii Spitalului TBC continuă protestul (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Întâlnirea delegaţiei angajaţilor nemulţumiţi de reducerea salariilor şi de neplata acestora pe luna septembrie va avea loc la sediul Prefecturii Argeş, la întrunire urmând să participe şi conducerile Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Casei de Pensii Argeş, precum şi conducerea spitalului piteştean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Nicolae Popescu, liderul Sindicatului din Spitalul TBC Piteşti, angajaţii spun că vor înceta protestul doar după ce le vor fi soluţionate revendicările. salariale.

"Trebuie rezolvate problemele noastre financiare. Salariile noastre au fost diminuate cu 25 la sută, pe septembrie nu am mai primit niciun ban, managementul spitalului este defectuos, iar angajaţii nu mai au nicio speranţă. Aşteptăm întâlnirea cu domnul prefect Gheorghe Davidescu, iar până atunci rămânem în protest, dar asigurăm, conform legii, o treime din activitatea spitalului", a declarat Nicolae Popescu, liderul Sindicatului din Spitalul TBC din Piteşti.

Sindicaliştii susţin că proiectul de venituri şi cheltuieli al unităţii spitaliceşti a fost fundamentat incorect de către managerul Spitalului TBC, alocându-se sume mari de bani pentru trimestrele trei şi patru pentru utilităţi şi chirie, deşi uitatea medicală s-a mutat în vară într-o nouă locaţie, iar numărul de pături s-a redus de la 45 la sută la 30 la sută, precizând că suma în cauza ar fi putut fi prevăzută la cheltuieli cu personalul.

Managerul Spitalului TBC Piteşti a evitat să prezinte un punct de vedere privind situaţia din unitatea medicală.

Angajaţii Spitalului TBC din Piteşti au întrerupt lucrul, marţi dimineaţă, în mod spontan, nemulţumiţi că nu şi-au mai luat salariile de o lună şi jumătate şi că de patru luni acestea au fost reduse cu 25 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici