Piteşti: Unul dintre avocaţii tânărului care a accidentat mortal trei oameni, arestat

Unul dintre avocaţii tânărului care a accidentat mortal cu maşina trei persoane şi a rănit alte cinci, reţinut, joi, pentru că ar fi folosit, în februarie 2012, date confidenţiale dintr-un dosar şi le-ar fi divulgat unei persoane cercetate în cauza respectivă, a fost arestat preventiv vineri seară.

459 afișări
Imaginea articolului Piteşti: Unul dintre avocaţii tânărului care a accidentat mortal trei oameni, arestat

Piteşti: Unul dintre avocaţii tânărului care a provocat un accident cu trei morţi, arestat

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au emis, vineri, mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele avocatului Radu Cristian Nistor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avocatul este acuzat de favorizare a infractorului, trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi divulgare de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, după ce, în februarie 2012, a folosit date confidenţiale dintr-un dosar penal pe care le-a divulgat unei persoane faţă de care se efectuau cercetări în cauza respectivă.

Decizia Curţii de Apel Piteşti nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore.

Radu Cristian Nistor, unul dintre avocaţii tânărului arestat după ce a accidentat mortal cu maşina trei persoane şi a rănit alte cinci, a fost reţinut, joi, de DNA Piteşti fiindcă ar fi folosit, în februarie 2012, date confidenţiale dintr-un dosar penal şi le-ar fi divulgat unei persoane cercetate în cauza respectivă.

Potrivit unui comunicat al DNA, avocatul Radu Cristian Nistor a folosit, în luna februarie 2012, date confidenţiale dintr-un dosar penal pe care le-a divulgat unei persoane fată de care se efectuau cercetări în cauza respectivă.

"Astfel, prin acţiunile sale, inculpatul Nistor Radu-Cristian a favorizat persoana respectivă prin transmiterea informaţiilor că faţă de aceasta s-a emis, către instanţa competentă, o autorizaţie a interceptării convorbirilor şi comunicărilor telefonice şi a convorbirilor în mediul ambiental, îngreunând şi zădărnicind urmărirea penală şi aflarea adevărului. Într-un alt context, în perioada noiembrie 2010 - februarie 2011, inculpatul Radu Cristian Nistor a pretins şi primit suma de 2.000 euro de la un denunţător, lăsându-l să creadă că are o influenţă reală asupra completului de judecată de la Tribunalul Argeş care judeca apelul formulat de denunţător în dosarul pentru care a fost trimis în judecată în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni la Legea circulaţiei", se arăta în comunicatul DNA.

Ulterior, avocatul a falsificat şi trei înscrisuri depuse în dosar, prin contrafacerea scrierii şi a semnăturii, se mai preciza în comunicat.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul DGAşi cu ofiţeri specializaţi din cadrul DIPI Argeş.

Accidentul a avut loc marţi, la ieşirea din Piteşti spre Bascov, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, unde o ambulanţă BGS ce transporta şase pacienţi la dializă a fost lovită de un autoturism BMW care a intrat pe contrasens. În urma impactului, doi pacienţi aflaţi în ambulanţă au murit pe loc, iar alte şase persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă.

Joi dimineaţă, bărbatul aflat în stare gravă a murit la spital, iar celelalte cinci erau în stare stabilă, potrivit medicilor.

Şoferul autoturismului BMW care a provocat accidentul a fost arestat preventiv, miercuri, sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Reprezentanţii Parchetului Judecătoriei Piteşti spuneau că există suspiciuni că şoferul, un tânăr de 25 de ani, care are doar patru clase, ar fi obţinut fraudulos permisul de conducere, în anul 2006, perioadă vizată de scandalul de corupţie de la Serviciul Permise Auto Argeş.

Procurorii au mai precizat că tânărul, care conducea un autoturism BMW cu volan pe dreapta, înmatriculat în Bulgaria, a depăşit viteza legală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici