Plafonul ajutoarelor de încălzire, majorat

Plafonul până la care familiile şi persoanele cu venituri reduse pot beneficia de ajutor financiar pentru încălzirea locuinţei va fi majorat, de la 1 ianuarie 2008, de la 500 de lei la 615 lei, a anunţat, joi, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

1 afișare
Imaginea articolului Plafonul ajutoarelor de încălzire, majorat

Plafonul ajutoarelor de încălzire, majorat

Guvernul a ţinut seama, în stabilirea noilor valori, de evoluţia prognozată a veniturilor populaţiei, determinată de majorarea pensiilor, precum şi de majorarea preţurilor la gaze naturale, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.

"Nu am vrut să se considere că ce dăm cu o mână, luăm cu cealaltă", a spus premierul Tăriceanu.

Limitele de venituri şi cuantumurile sprijinului financiar se vor actualiza în două etape. Astfel, pentru perioada noiembrie - decembrie 2007, se menţin limitele de venituri în funcţie de care se atribuie sprijinul financiar.

Cuantumul ajutoarelor acordate pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale se indexează cu 10,7%, conform creşterii de preţ prognozate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Valoarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri va creşte cu 5,35% (valoarea reprezentând indicele de creştere a preţurilor prognozat pe anul 2007 - 4,3%, precum şi o pătrime din indicele de creştere a preţurilor prognozat pentru anul 2008 - 1,05%, conform datelor Comisiei Naţionale de Prognoză din septembrie 2007).

Pentru perioada ianuarie - martie 2008, limitele de venituri medii nete lunare pe membru de familie se indexează cu 21,8% (valoarea reprezintă indicele de creştere a veniturilor salariale prognozat pentru anul 2007 de 18,5%, precum şi o pătrime din indicele de veniturilor prognozat pentru anul 2008 - 3,3%, conform datelor Comisiei Naţionale de Prognoză din septembrie 2007). Limita minimă a acestor venituri creşte de la 125 de lei la 155 de lei, iar limita maximă creşte de la 500 de lei la 615 lei.

Pe toată perioada sezonului rece, se păstrează gradul de compensare procentuală a contravalorii consumului, stabilit potrivit OUG nr. 57/2006.

Potrivit prevederilor din OUG nr. 5/2003, limitele de venituri pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei, precum şi nivelul acestuia se corectează în funcţie de evoluţia preţurilor şi se aprobă prin hotărâre de Guvernul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici