Plafonul medicamentelor compensate cu 90% se va majora cu 100 de lei

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, vineri, la Timişoara, că de la 1 iulie va fi majorat plafonul pentru medicamentele compensate cu 90 la sută, de la 600 la 700 de lei, astfel că încă 550.000 de pensionari vor putea beneficia de aceste medicamente, în limita a 300 de lei pe reţetă.

198 afișări
Imaginea articolului Plafonul medicamentelor compensate cu 90% se va majora cu 100 de lei

Plafonul medicamentelor compensate cu 90% se va majora cu 100 de lei (Imagine: Mediafax Foto)

"Începând cu 1 iulie, majorăm plafonul pentru care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate de la 600 la 700 de lei. (...) Cred că în felul acesta continuăm măsurile de protecţie socială. Pensionarii vor putea achiziţiona oricare din cele 650 de medicamente pe listă. Practic, subvenţionarea cu 90 la sută la medicamente este o măsură pe care PSD a impus-o în programul de guvernare şi azi reuşim să o respectăm", a declarat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

Potrivit acestuia, de această măsură vor putea beneficia 550.000 de pensionari în plus, ridicând numărul total al acestora la peste 3,5 milioane.

"Încă 550.000 de pensionari vor beneficia de medicamente compensate cu 90 la sută, numărul total al acestora fiind de 3.550.000", a spus Bazac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici