DOCUMENT   Plagiatori în fruntea ţării. Şeful Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, şi fostul şef DGA, Cătălin Ioniţă, rămân fără titlurile de doctor. Deciziile CNATDCU

  • Chestorul principal de poliţie (în rezervă) Cătălin Alexandru Ioniţă, fost şef al Poliţiei Române şi fost şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), rămâne fără titlul de doctor în Ştiinţe.
  • O decizie de retragere a titlului de doctor a fost emisă şi pentru Constantin-Florin Mituleţu-Buică, preşedintele în exerciţiu al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), pentru plagiat.
  • Cele două decizii au fost făcute publice luni.
1820 afișări
Imaginea articolului Plagiatori în fruntea ţării. Şeful Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, şi fostul şef DGA, Cătălin Ioniţă, rămân fără titlurile de doctor. Deciziile CNATDCU

Plagiatorii au rămas fără titlurile de doctor

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în mod oficial, retragerea distincţiei academice pentru plagiat în cazul celor doi, după investigaţia realizată de către PressOne
 
Ambele hotărâri au fost luate de Consiliul general al CNATDCU în data de 23 februarie şi au fost făcute publice ieri.  
 
Fostul şef al Poliţiei Române şi-a susţinut teza de doctorat în anul 2012 la Academia de Poliţie, iar şeful AEP, în 2017, la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”. 
 
 
Prin hotărârea Consiliului general a fost validat raportul comun al Comisiei de lucru desemnate să analizeze sesizarea de plagiat care a vizat teza de doctorat a fostului şef al DGA din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), arată PressOne.
 
„Toţi cei trei membri ai comisiei au constatat că în teza de doctorat menţionată sunt preluate, fără citare, numeroase fragmente, mai mici sau mai mari, din diverse lucrări publicate […] ceea ce înseamnă că aspectele semnalate în sesizarea de plagiat se confirmă”, se stipulează în raportul comun al Comisiei de lucru. 

 

Decizie CNATDCU - Plagiat Cătălin Alexandru Ioniţă

Până în prezent, 14 „oameni de stat” au fost lăsaţi de CNATDCU fără titlul de doctor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici