Plângere la IPJ Harghita după distrugerea plăcii de informare de la cimitirul din Valea Uzului

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi primarul comunei Sânmartin au depus luni o plângere la Poliţia Harghita pentru că plăcuţa de informare de la cimitirul Eroilor din Valea Uzului a fost deteriorată.

3216 afișări
Imaginea articolului Plângere la IPJ Harghita după distrugerea plăcii de informare de la cimitirul din Valea Uzului

Sursa foto: Consiliul Judeţean Harghita

„Luni, 7 august, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, şi Birtalan Sándor, primarul comunei Sânmartin, au depus o plângere la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita, făcând referire la art.290 din Codul Penal, în vederea efectuării cercetărilor cu privire la săvârşirea unei fapte de distrugere a bunului proprietate publică, ce a vizat deteriorarea plăcii de informare amplasată pe împrejmuirea situată în jurul Cimitirului Eroilor din Valea Uzului, aflat în domeniul public al Comunei Sânmartin”, se arată într-un comunicat al CJ Harghita.

Conform acestuia, placa de informare avea un mesaj scris atât în limba română, cât şi în limba maghiară şi avea ca scop furnizarea informaţiilor despre istoria şi luptele desfăşurate în acea zonă.

Preşedintele CJ Harghita şi primarul comunei Sânmartin solicită sprijinul autorităţilor pentru identificarea celor responsabili de aceste pagube şi luarea de măsuri legale. De asemenea, aceştia au cerut ca, în calitate de reclamanţi, să fie ţinuţi la curent cu evoluţia anchetei în acest caz.

„Subliniem importanţa investigării prompte şi eficiente a acestui incident, în scopul menţinerii ordinii şi siguranţei publice şi pentru a asigura respectarea dreptului de proprietate publică”, apreciază reclamanţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici