Plângere penală contra Patriarhului Daniel: Promovează personalităţi criminale. Răspunsul BOR, stupefiată după ce a aflat la ce se referă bărbatul: Este o aberaţie

O plângere penală a fost depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău împotriva Patriarhului Daniel şi a membrilor Sfântului Sinod, acuzându-i de concepţii rasiste şi xenofobe, care sunt prezentate în Biblie. BOR consideră plângerea “o aberaţie”, pe care nu o va lua în considerare.

43842 afișări
Imaginea articolului Plângere penală contra Patriarhului Daniel: Promovează personalităţi criminale. Răspunsul BOR, stupefiată după ce a aflat la ce se referă bărbatul: Este o aberaţie

Plângere penală contra Patriarhului Daniel: Promovează personalităţi criminale. Răspunsul stupefiat al BOR, după ce a aflat la ce se referă bărbatul: Este o aberaţie

“Acest domn care nu este nici teolog autentic şi nici preot, este un inginer care se recomandă că a studiat teologia, se ceartă cu Sfânta Scriptură, se ceartă cu Biblia şi cu cărţile din Vechiul Testament, cu profeţii biblici, pe care îi acuză la incitare la violenţă. (..) Îl acuză pe Patriarhul Daniel şi pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române că fac trimitere, din când în când, ca orice teolog creştin, la cărţile din Vechiul Testament şi la exemplele din Biblie, pe care le consideră nepotrivite şi pline de mesaje violente. Acesta spune că inclusiv în manualele de religie s-ar fi strecurat uneori asemenea texte. Dumnealui are o problemă de înţelegere a realităţii şi nu poate discuta despre Sfânta Scriptură care este cartea fundamentală atât pentru catolicism, cât şi pentru tot creştinismul universal. Eu nu iau în serios o asemenea plângere şi nici un judecător evident nu va da curs unei plângeri care îi priveşte pe profeţii Vechiului Testament”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătoruld e cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu.

Totodată, Bănescu mai precizează că plângerea depusă de Militaru este “o aberaţie şi o tulburare de percepţie a realităţii cărţii”.

“Este o aberaţie, este pur şi simplu o tulburare de percepere a realităţii acestei cărţi (n.r. - Biblia). Nimeni din istoria creştinismului nu s-a simţit lezat de mesajul cărţii Sfintei Scripturi. Dacă cineva e lezat, poate să nu le citească. Nu e obligatoriu să citim aceste cărţi. (...) Biserica Ortodoxă Română nu va face absolut nimic. Nu luăm în considerare o asemenea plângere”, a mai adăugat Vasile Bănescu.

Plângerea penală a fost depusă în data de 13 septembrie la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

“În fapt, susnumiţii (n.r. - Patriarhul Daniel, membrii Sfântului Sinod BOR) au promovat şi promovează public texte care incită la ură religioasă, au propagat verbal şi în scris idei şi concepţii rasiste şi xenofobe precum ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unei rase şi inferioritatea altora, incitarea la xenofobie”, se arată în plângerea depusă la Parchet.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici