Plângere penală pe numele membrilor Guvernului. Asociaţia Elevilor din Constanţa, nemulţumită pentru că transportul nu este decontat

Asociaţia Elevilor din Constanţa anunţă că va face plângere penală pe numele membrilor Guvernului, pe care îi acuză că sunt responsabili pentru problema elevilor cărora nu li se decontează transportul.

392 afișări
Imaginea articolului Plângere penală pe numele membrilor Guvernului. Asociaţia Elevilor din Constanţa, nemulţumită pentru că transportul nu este decontat

Plângere penală pe numele membrilor Guvernului. Asociaţia Elevilor din Constanţa, nemulţumită pentru că transportul nu este decontat

„Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) va depune marţi o cerere de începere a urmăririi penale pe numele membrilor Guvernului, responsabili de problema transportului elevilor, la Administraţia Prezidenţială şi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a expirării termenului de 15 ianuarie acordat pentru ca aceştia să se asigure că fiecare elev din România are posibilitatea de a ajunge la şcoală”, a transmis AEC printr-un comunicat de presă.

Reprezentanţii AEC susţin că le-au oferit membrilor Guvernului un termen limită în care să rezolve problema decontării navetei elevilor din mediul rural, pe care însă aceştia nu l-au respectat.

„În data de 8 ianuarie, reprezentanţii AEC au transmis către membrii Guvernului pachete cu revendicările pe care le au faţă de guvernanţi în privinţa problemei transportului, poveşti ale unor copii care nu pot ajunge la şcoală sau se confruntă cu probleme din cauza lipsei banilor de transport, precum şi autobuze de jucărie, ca însemn pentru lipsa de interes a miniştrilor faţă de situaţia elevilor. Această acţiune a reprezentat începutul campaniei #VremTransport. Alături de pachete a fost lansat şi un ultimatum pentru guvernanţi: dacă problema transportului elevilor nu va fi rezolvată până la data de 15 ianuarie, AEC va cere urmărirea penală a persoanelor responsabile”, au mai precizat reprezentanţii AEC.

Odată cu termenul limită înaintat de AEC, elevii constănţeni au cerut şi respingerea în Parlament a Ordonanţei 51/2019, care a eliminat transportul judeţean din sfera serviciilor publice şi, astfel, a dus la imposibilitatea acordării reducerilor pentru elevi. De asemenea, AEC a solicitat abrogarea HG nr. 309/1996 şi modificarea art. 105 din Legea educaţiei pentru a elimina contradicţiile legislative în ceea ce priveşte acordarea reducerilor pentru elevi şi abrogarea HG nr. 863/2016, pentru a debloca decontarea integrală a navetei elevilor în România.

„În acest sens, ne dorim să anunţăm că reprezentanţii elevilor pun piciorul în prag şi vor trece la măsuri drastice, începând cu cererea urmăririi penale a membrilor Guvernului. Ne dorim ca în perioada ce urmează să anunţăm organizarea unor proteste, atât în Constanţa, cât şi în capitală”, mai transmit reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici