Ploi abundente în ultimele 24 de ore. Un bărbat, luat de viitură, a fost SALVAT în timp util. Opt judeţe au fost afectate- FOTO

Ploile şi vijeliile din ultimele 24 de ore au afectat 12 localităţi din opt judeţe. În Prahova, un bărbat a fost luat de viitură, fiind salvat în timp util.

999 afișări
Imaginea articolului Ploi abundente în ultimele 24 de ore. Un bărbat, luat de viitură, a fost SALVAT în timp util. Opt judeţe au fost afectate- FOTO

Opt judeţe au fost afectate de ploi abundente în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, vremea nefavorabilă - caracterizată de intensificări ale vântului, ploi abundente şi scurgeri de pe versanţi - a produs efecte în 12 localităţi din 8 judeţe: Argeş, Maramureş, Mureş, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Timiş, şi Vâlcea.

Totodată, în această perioadă au fost emise 65 de atenţionări şi avertizări hidro-meteorologice, care au vizat manifestarea fenomenelor periculoase imediate.

În urma ploilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 7 case, 18 curţi, şi 10 subsoluri. De asemenea, în judeţele Mureş, Prahova şi Timiş s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 3 arbori căzuţi pe căile de transport.

O situaţie deosebită s-a înregistrat în localitatea prahoveană Bobolia, unde în urma unei viituri produse pe pârâul Tisa, un bărbat de 65 de ani a fost surprins de viitură, însă a fost recuperat imediat de către localnici. Ulterior sosirii la faţa locului a pompierilor militari, bărbatul a fost asistat medical de către un echipaj SMURD şi a fost transportat la spital.

La această oră nu sunt persoane blocate, evacuate sau rănite din cauza manifestării fenomenelor meteorologice periculoase.

Având în vedere că prognozele meteorologilor rămân în vigoare pentru perioada următoare, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici