Ploile torenţiale fac ravagii în Timişoara. Curţi şi subsoluri inundate, o maşină blocată într-un pasaj. Pompierii intervin pentru evacuarea apei - FOTO

O femeie, care se afla la volanul unui autoturism, a rămas blocată, luni după-amiază, sub un pasaj din Timişoara, inundat din cauza ploii, pentru scoaterea maşinii fiind nevoie de intervenţia pompierilor, precipitaţiile abundente afectând şi mai multe curţi şi subsoluri din oraş.

898 afișări
Imaginea articolului Ploile torenţiale fac ravagii în Timişoara. Curţi şi subsoluri inundate, o maşină blocată într-un pasaj. Pompierii intervin pentru evacuarea apei - FOTO

Ploile torenţiale fac ravagii în Timişoara. Curţi şi subsoluri inundate, o maşină blocată într-un pasaj. Pompierii intervin pentru evacuarea apei - FOTO

Maşina condusă de femeie a rămas blocată în pasajul din Calea Şagului, care fusese inundat din cauza precipitaţiilor abundente. Pompierii ISU Banat au scos apa din şapte curţi, trei subsoluri şi demisoluri, din Timişoara.

„Urmare a fenomenelor meteorologice imediate - ploi torenţiale, pe raza municipiului Timişoara, până la ora 14.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Banat» al judeţului Timiş a primit 12 apeluri, acţionându-se în 11 situaţii”, au precizat, corespondentului MEDIAFAX, reprezentanţii ISU Banat.

La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii intervin, în continuare, pentru evacuarea apei, la pasajul din Calea Şagului, dar şi din subsolul unei locuinţe. De asemenea, cei de la ISU Banat au fost chemaţi să degajeze mai mulţi arbori, care erau în pericol să se prăbuşească pe stradă.

Pe de altă parte, strada Musicescu din Timişoara, una dintre cele mai lungi artere din municipiu, prospăt reasfaltată la un cost de aproximativ 1,5 milioane de euro, a fost şi aceasta inundată. De altfel, aceasta se inundă la fiecare ploaie deoarece canalizarea nu a fost refăcută.

Locuitorii de pe strada Musicescu susţin că autorităţile locale nu au refăcut şi canalizarea atunci când au decis reabilitarea străzii, astfel încât aceasta se inundă la fiecare ploaie, iar apele intră şi în curţile oamenilor.

"La cea mai mică ploaie, strada Musicescu se inundă şi multe maşini rămân blocate şi avariate din cauza apei care trece cu mult peste bordură. Terenul casei noastre fiind mai jos decât nivelul străzii, toată apa se revarsă în curte. În ultima săptămână am avut trei inundaţii în curte din cauza canalului care este înfundat. După trei sesizări făcute la Aquatim, nimeni nu ne-a spus că va interveni pentru a rezolva această situaţie, chiar dacă doamna de la telefon a spus că acest canal este înfundat. Mă întreb: oare câte sesizări mai trebuie făcute la Aquatim pentru a se rezolva ceva? Şi cum este posibil să se întâmple aşa ceva la o lucrare relativ nouă?”, a declarat un timişorean care locuieşte pe strada Musicescu.

Lucrările de reabilitare a străzii Gavril Musicescu au început în primăvara anului 2013, de şantier ocupându-se Societatea de Drumuri Municipale şi au fost finalizate recent. Potrivit autorităţilor locale, investiţia a fost de 6,2 milioane de lei fără TVA, adică peste 1,6 milioane de euro.

La sesizarea presei, societatea de apă şi canalizare din Timişoara, Aquatim, a trimis echipe în zonă pentru a rezolva problema. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici