Plumb: Nu am avut consultări pe pensiile speciale. Guvernul nu susţine. Parlamentul, suveran

Ministrul Rovana Plumb a declarat, miercuri, că îşi menţine ideea că Guvernul nu sprijină proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari deoarece are un angajament cu instituţiile financiare internaţionale, arătând că nu a mai avut consultări cu aleşii pe această temă, dar Parlamentul este suveran

371 afișări
Imaginea articolului Plumb: Nu am avut consultări pe pensiile speciale. Guvernul nu susţine. Parlamentul, suveran

Plumb: Nu am avut consultări pe pensiile speciale. Guvernul nu susţine. Parlamentul, suveran (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Întrebată dacă a mai avut consultări cu parlamentarii pe tema pensiilor speciale pentru parlamentari, Rovana Plumb a spus că Guvernul nu susţine acest proiect, dar Parlamentul este cel care legiferează.

"Nu, am spus foarte clar, avem un angajamant în faţa instituţiilor financiare internaţionale în ceea ce priveşte pensiile speciale, nu sprijim acest proiect al pensiilor speciale ca şi Guvern, dar Parlamentul este instituţia care legiferează, este instituţia cea mai democratică şi ea va trebui să decidă", a arătat ministrul Muncii.

Comisia privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a avizat proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari, semnat de parlamentari din toate grupurile, potrivit căruia pensia aleşilor ar putea ajunge la 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate.

Proiectul a fost iniţial semnat de 250 de parlamentari, însă liberalii şi-au retras semnăturile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici