PMB: Utilaje pregătite în cartierele Capitalei, pentru a interveni la eliminarea apei

Aproape 60 de utilaje şi 150 de lucrători ai Apa Nova sunt pregătiţi în cartierele Capitalei, pentru intervenţie urgentă în eliminarea acumulărilor de apă, a anunţat Primăria Municipiului bucureşti (PMB).

180 afișări
Imaginea articolului PMB: Utilaje pregătite în cartierele Capitalei, pentru a interveni la eliminarea apei

PMB: Utilaje pregătite în cartierele Capitalei, pentru a interveni la eliminarea apei (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

"ApaNova şi operatorii de salubrizare au amplasat deja utilaje în puncte fixe în toate cartierele Capitalei, astfel încât, imediat ce va fi necesar, să se poată interveni pentru eliminarea acumulărilor de apă, cât şi pentru degajarea deşeurilor acumulate pe gurile de canal şi la rigole. De asemenea, fac un apel catre organizatorii de evenimente din Bucureşti să îşi asigure construcţiile provizorii, iar către constructori să ia măsuri de siguranţă a lucrărilor, pentru evitarea oricăror incidente provocate de intemperii", a declarat, miercuri, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, la comandamentul convocat la PMB.

În prezent, Apa Nova are în teren 148 de lucrători şi 58 utilaje, dintre care 25 sunt utilaje de mare capacitate. Echipele Apa Nova sunt pregătite să acţioneze, dacă este cazul, pentru deschiderea canalului descărcător în zona staţiei de epurare, pentru a creşte capacitatea de tranzitare a reţelei de canalizare.

Potrivit lui Oprescu, încă de la declanşarea alertei meteo s-au luat măsuri de verificare a zonelor critice, de verificare a gurilor de scurgere şi a instalaţiilor de pompare din pasaje. Totodată, s-a luat legătura cu Administraţia Naţională "Apele Române", pentru reducerea nivelului în albia superioară a râului Dâmboviţa, în vederea eliminării unei cantităţi cât mai mari de apă prin reţeaua de canalizare.

Oprescu a solicitat reprezentanţilor Administraţiei Străzilor să monitorizeze semafoarele şi să remedieze de urgenţă eventualele defecţiuni.

Cetăţenii pot folosi numărul de telefon gratuit 0800.800.868 pentru sesizări privind RADET, Enel şi Apa Nova.

Primarul Sorin Oprescu a declarat, după precipitaţiile de la începutul lunii mai, că zonele cele mai afectate au fost Pasajul Latin, bulevardele Theodor Pallady şi Mircea Vodă, din Sectorul 3, şi zona Tineretului, din Sectorul 4.

Primăria Sectorului 4 a anunţat că are deja în teren zece utilaje de intervenţie şi 60 de lucrători aparţinând Rebu, dar şi nouă pompe, o vidanjă şi 40 de lucrători ai Administraţiei Domeniului Public Sector 4 se în zonele în care se acumulează de obicei cantităţi de apă în urma precipitaţiilor abundente, respectiv străzile 11 Iunie, Mitropolit Nifon, intresecţia Bulevardelor Gheorghe Şincai cu Tineretului, străzile Ciucaş, Sistematizării, 3 Brazi, Şoseaua Giurgiului, zona bulevardelor C-tin Brâncoveanu şi Metalurgiei şi cea a cartierului Apărătorii Patriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici