PNL: Avem nevoie de o nouă lege cadru privind exploatările miniere

Liberalii din Comisia pentru Roşia Montană au anunţat, luni, că vor respinge proiectul de lege trimis de Guvern la Parlament, ei susţinând necesitatea unei legi cadru, privind exploatările miniere, predictibilă, petru toţi investitorii.

76 afișări
Imaginea articolului PNL: Avem nevoie de o nouă lege cadru privind exploatările miniere

PNL: Avem nevoie de o nouă lege cadru privind exploatările miniere

"Avem nevoie de un mandat clar, pe vechea lege. După ce vom avea acel mandat pe acea lege, pentru care această comisie a fost desemnată de plenul reunit al celor două Camere, vom discuta şi de o nouă lege care a venit, o lege necesară pentru exploatarea resurselor şi, mai mult decât atât, pentru managementul resurselor din România. Dar avem nevoie de un mandat, un raport, comisia să dea un vot, este «pentru» sau «împotrivă»", a precizat senatorul PNL Dian Popescu.

El a precizat că, în şedinţa trecută, s-a supus la vot vechiul proiect, care a venit de la Guvern, liberalii fiind "împotrivă", iar PSD şi PDL votând "pentru".

Liberalul a precizat că este necesar un alt proiect de lege, cadru, de o lege clară, predictibilă, pentru toţi investitorii, nu numai pentru un anumit investitor.

La rândul său, deputatul Cristina Pocora a precizat că PNL este consecvent poziţiei sale de respingere a acestui proiect de lege în forma în care el a venit de la Guvern.

"În acest moment, în întâlnirea pe care am avut-o cu colegii din comisie s-a decis amânarea finalizării raportului până miercuri, la ora 13.00, când ne vom întâlni şi von finaliza raportul, pe care trebuie să îl finalizeze comisia special creată. Pe acest proiect de lege ne exprimăm, pe acest proiect vom face un raport", a mai spus deputatul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici