PNL cere sistarea şedinţei de plen a Camerei pentru a nu crea tensiuni după decesul regelui Mihai. Opoziţia încearcă să blocheze în plen dezbaterea unor legi importante

Deputaţii PNL şi USR încearcă, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, să blocheze sau să întârzie intrarea în dezbatere a propunerilor legislative care modifică legea ANI şi Statutul magistraţilor, invocând necesitatea de a nu crea tensiuni după decesul Regelui Mihai.

459 afişări

Imaginea articolului PNL cere sistarea şedinţei de plen a Camerei pentru a nu crea tensiuni după decesul regelui Mihai. Opoziţia încearcă să blocheze în plen dezbaterea unor legi importante

PNL cere sistarea şedinţei de plen a Camerei pentru a nu crea tensiuni după decesul regelui Mihai. Opoziţia încearcă să blocheze în plen dezbaterea unor legi importante

După ce PNL a solicitat, prin liderul de grup, sistarea lucrărilor plenului, imediat după discursurile ţinute în memoria Regelui, USR a solicitat, procedural, în repetate rânduri, introducerea unor noi puncte pe ordinea de zi, înaintea celor două proiecte privind ANI şi magistraţii.

Pe de altă parte, PNL a cerut discutarea moţiunii sale simple pe domeniul Energiei.

Deputaţii opoziţiei iau cuvântul în baza prevederilor regulamentare care dau posibilitatea liderilor şi viceliderilor grupurilor parlamentae să ia cuvântul pe procedură şi să solicite schimbarea ordinii de zi.

Majoritatea PSD-ALDe din Cameră respinge pe rând propunerile opoziţiei.

Pe punctul 2) şi 3) al ordinii de zi a plenului Camerei figurează propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, dar şi propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a solicitat, miercuri, după discursurile susţinute în memoria Regelui Mihai, sistarea şedinţei de plen, cererea fiind respinsă de majoritatea PSD-ALDE.

„În baza articolului 91 alineatul 3 solicităm sistarea şedinţei de azi. După momentul în care am asistat la un recurs la valorile solide ale neamului, la momente care au marcat pozitiv istoria noastră, se impune ca şedinţa de azi, care se prefigurează a fi una concentrată pe proiecte care nu au legătură cu interesul naţiunii, ci cu unul mai restrâns, să suspendăm această şedinţă, să reflectăm la Românie puternică, solidară, a celor mulţi, nu a interesului personal”, a spus Turcan.

Cererea sa a fost respinsă de plen, cu majoritate de voturi.

Liderul de grup al USR, Cristian Seidler, a invocat acelaşi articol din Regulament pentru scoterea de pe ordinea de zi a şedinţei de plen a puntelor care vizează legile justiţiei.

„Invoc acelaşi articol, alineatul 3: dacă aţi respins prima solicitare, vă propun, în acelaşi spirit în care PSD a anulat mitingurile, în care mai multe asociaţii au făcut apel pentru a fi stopate acţine care ar putea genera tensiune, în aceste momente, ştiind că punctele de pe ordinea de zi ar putea genera tensiuni, vă propun să eliminăm aceste puncte de pe ordinea de zi”, a spus Seidler.

Şi cererea sa a fost respinsă de majoritatea deputaţilor.

Plenul Camerei are pe ordinea de zi de miercuri dezbaterea propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
PNL ,
USR ,
SUVERAN
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.