Pogea îl va păstra la Ministerul Muncii pe Valentin Mocanu

Ministrul interimar al Muncii Gheorghe Pogea a declarat că îl va păstra în funcţie pe secretarul de stat din departamentul pentru dialog social, Valentin Mocanu, care a fost numit în minister la propunerea fostului ministru Marian Sârbu.

31 afișări
Imaginea articolului Pogea îl va păstra la Ministerul Muncii pe Valentin Mocanu

Pogea îl va păstra la Ministerul Muncii pe Valentin Mocanu (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Sunt două ministere grele, iar dorinţa mea este ca echipele de experţi să lucreze şi să colaborăm", a spus Gheorghe Pogea.

El a mai spus că intenţionează ca pe lângă cei doi secretari de stat care au rămas în minister, Valentin Mocanu şi Mariana Nedelcu, să mai aducă încă un secretar de stat şi a afirmat că în acest sens se gândeşte la un om care a mai lucrat în Ministerul Muncii fără a da însă nume.

Întrebat care este prima măsură pe care îşi propune să o ia în calitate de ministrul al Muncii, Gheorghe Pogea a spus că doreşte să-şi cunoască colaboratorii şi a afirmat că va promova dialogul în relaţia cu aceştia.

În privinţa proiectelor privind absorbţia de fonduri europene, departament din minister care a rămas fără secretar de stat după ce Alexandru Petru Frătean şi-a dat, joi, demisia, Gheorghe Pogea a afirmat că proiectele vor continua şi nu vor fi afectate de lipsa unui secretar de stat care doar coordonează, în urmă rămânând directorii şi şefii de servicii care vor putea menţine acelaşi ritm.

Fostul ministru al Muncii, Marian Sârbu a declarat, vineri, că din minister au plecat secretarii de stat numiţi politic, el adăugând că speră ca cei numiţi la propunerea lui, pentru expertiza pe care o au să poată rămâne, în această situaţie fiind Valentin Mocanu şi Doina Pârcălabu.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici