Poliţia precizează că s-a tras cu o armă cu bilă în pavaj, la percheziţia casei lui Vîntu

Poliţia Română precizează că la percheziţia la una din locuinţele lui Sorin Ovidiu Vîntu, în baza autorizaţiei emisă de magistrat, în curtea casei se aflau doi câîni de pază care nu erau legaţi, iar pentru protecţia anchetatorilor au fost trase două cartuşe în pavaj, de unde au ricoşat.

25 afișări
Imaginea articolului Poliţia precizează că s-a tras cu o armă cu bilă în pavaj, la percheziţia casei lui Vîntu

Poliţia precizează că s-a tras cu o armă cu bilă în pavaj, la percheziţia casei lui Vîntu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Referitor la aspectele prezentate în mass-media privind intervenţia poliţiştilor pentru punerea în aplicare a unei autorizaţii de percheziţie, Inspectoratul General al Poliţiei Române precizează că, în baza autorizaţiei de percheziţie emisă de instanţa de judecată, miercuri, poliţiştii s-au prezentat la imobilul indicat în actul procedural.

"Aceştia şi-au declinat, prin intermediul interfonului, calitatea şi au precizat că se află acolo pentru a pune în aplicare autorizaţia emisă de către instanţă, iar accesul în curte le-a fost permis de către un angajat", arată sursa citată.

Întrucât în curte se aflau doi câini de pază, care nu erau legaţi şi s-au apropiat de poliţişti, pentru protecţia anchetatorilor, au fost trase două cartuşe în pavaj, la câţiva metri distanţă de animale, pentru a le îndepărta. Un fragment a ricoşat într-un câine, rănindu-l în zona piciorului, fără a-i pune viaţa în pericol, iar alte fragmente au ricoşat într-un geam al imobilului.

"Facem precizarea că, armamanetul folosit la intervenţie nu face parte din clasa armelor letale. Poliţiştii au folosit o armă neletală, calibru 12 mm, cu cartuşe RB 15 (15 bile de cauciuc)", arată sursa citată.

Mass-media a relatat că a fost împuşcat un câine la momentul percheziţionării casei lui Vîntu, rănindu-l la o labă.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost convocat, miercuri, la Parchet pentru a fi audiat în legătură cu fuga lui Nicolae Popa, anterior fiindu-i percheziţionate casele.

Vîntu a fost arestat, în noaptea de joi spre vineri, pentru că l-a favorizat pe Popa, căutat de Interpol pentru a-l încarcera, ca urmare a condamnării sale la 15 ani de detenţie în cazul FNI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici