Poliţia Română: Între 300 şi 1.000 de persoane figurau că domiciliază la cinci adrese din Capitală

Între 300 şi 1.000 de persoane figurau cu domiciliul la cinci adrese din Sectorul 3 al Capitalei, poliţiştii întocmind, în urma unor controale privind stabilirea reşedinţei, cinci dosare penale pentru fals în declaraţii şi uz de fals.

206 afișări
Imaginea articolului Poliţia Română: Între 300 şi 1.000 de persoane figurau că domiciliază la cinci adrese din Capitală

Poliţia Română: Între 300 şi 1.000 de persoane figurau că domiciliază la cinci adrese din Capitală (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Poliţia Română arată, într-un comunicat de presă transmis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că în urma controalelor privind legalitatea stabilirii reşedinţei au fost constatate, în ultimele cinci zile, 22 de infracţiuni şi au fost date 39 de sancţiuni contravenţionale, fiind găsite totodată şi 19 persoane urmărite.

Poliţiştii au verificat peste 9.000 de persoane şi aproximativ 1.200 de adrese, controalele fiind făcute în baza situaţiei referitoare la acordarea mai multor vize de reşedinţă în acest an, transmisă de Direcţia Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din Ministerul de Interne.

"În acţiunile demarate pentru identificarea unor situaţii de stabilire a reşedinţei/domiciliului de către mai multe persoane la aceeaşi adresă au fost angrenaţi aproape 4.000 de poliţişti, din care 1.825 în mediul urban şi 2.130 în mediul rural", se mai arată în comunicat.

Potrivit Poliţiei Române, controalele vor continua şi în perioada următoare pentru identificarea tuturor cazurilor de încălcare a legislaţiei în domeniul stabilirii domiciliului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici