Poliţia Română suplimentează numărul de ofiţeri detaşaţi în Italia

O nouă echipă formată din cinci poliţişti, cunoscători de limbă romani, va pleca, joi, în Italia, pentru a sprijini activităţile autorităţilor din Peninsulă pentru identificarea şi cercetarea cetăţenilor români care pot face obiectul decretelor de îndepărtare.

5 afișări
Imaginea articolului Poliţia Română suplimentează numărul de ofiţeri detaşaţi în Italia

Poliţia Română suplimentează numărul de ofiţeri detaşaţi în Italia

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, cei cinci poliţişti, dintre care două fete, au experienţă în domeniul judiciar şi provin din structurile de investigaţii criminale din judeţele Buzău, Călăraşi, Dolj, Vaslui şi Constanţa.

Echipa se va deplasa la Roma, unde, în funcţie de necesităţi, autorităţile italiene vor decide locaţiile în care vor fi repartizaţi.

Planul de măsuri privind gestionarea situaţiei create în urma aplicării de către Italia a decretelor de îndepărtare a cetăţenilor străini a fost stabilit în discuţia de luni a premierului Călin Popescu Tăriceanu cu miniştrii de Interne, Justiţiei şi Externe, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Muncii.

În domeniul cooperării poliţieneşti, unul dintre principalele obiective propuse vizează intensificarea cooperării poliţieneşti operative, prin extinderea reţelei de ofiţeri români în misiuni operative în Italia.

În acest sens, Ministerul Internelor va suplimenta până la 30 de persoane numărul ofiţerilor de poliţie detaşaţi în Italia pentru a lucra cu partenerii italieni. Ofiţerii români vor acţiona sub comanda unui specialist român în crima organizată, adjunctul acestuia fiind specializat în combaterea migraţiei ilegale.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici