Poliţia Rutieră şi-a mobilizat toate efectivele în urma grevei de la CFR

Toate efectivele Poliţiei Rutiere au fost mobilizate, miercuri, după ce angajaţii CFR au intrat în grevă spontană, pentru a se evita eventualele aglomerări ale traficului sau abateri de la lege a firmelor de transport în comun, informează oficiali ai Direcţiei Poliţiei Rutiere.

5992 afișări
Imaginea articolului Poliţia Rutieră şi-a mobilizat toate efectivele în urma grevei de la CFR

Poliţia Rutieră şi-a mobilizat toate efectivele în urma grevei de la CFR (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere, chestorul Lucian Diniţă, a declarat pentru MEDIAFAX că, la scurt timp după ce angajaţii CFR au anunţat greva spontană, a cerut mobilizarea tuturor efectivelor.

"Am mobilizat toate efectivele. Nu au avut loc aglomerări ale traficului rutier, însă avem în vedere legalitatea transportului în comun", a spus Diniţă.

Poliţia Română a precizat, într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX, că miercuri dimineaţă au fost mobilizaţi, în total, 1.900 de poliţişti rutieri şi 1.000 din structurile Poliţiei Transporturi.

Angajaţi de la CFR Călători şi CFR Infrastructură au oprit spontan lucrul, miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie.

Greva spontană a angajaţilor din CFR Călători şi Infrastructură s-a încheiat la ora 9.00, când trenurile care au staţionat aproximativ două ore în gări au fost puse în mişcare.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a anunţat că protestul spontan a fost declanşat începând cu ora 7.00 de către angajaţii regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, "din cauza întârzierii cu o zi a plăţii salariului (lichidarea) pe luna decembrie".

Potrivit sursei citate, 138 de trenuri care nu au mai plecat din staţii sau au fost oprite în staţii intermediare între orele 7.00 şi 9.00, în timpul protestului spontan, au întârzieri totale de 10.468 de minute şi vor ajunge la destinaţii cu întârzieri foarte mari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici