Poliţia Rutieră şi-a suplimentat efectivele pentru prevenirea accidentelor

Poliţia Rutieră şi-a suplimentat, duminică, efectivele pentru a preveni accidentele de circulaţie, în special pe traseele spre staţiunile litorale şi montane, în condiţiile în care vremea rea influenţează negativ buna desfăşurare a traficului.

1 afișare
Imaginea articolului Poliţia Rutieră şi-a suplimentat efectivele pentru prevenirea accidentelor

Poliţia Rutieră şi-a suplimentat efectivele pentru prevenirea accidentelor

Poliţiştii acţionează, în principal, pentru combaterea neregulilor care au dus, în ultima perioadă, la producerea unor grave accidente de circulaţie: viteza excesivă ori neadaptată condiţiilor de trafic, oprirea nejustificată pe banda de urgenţă a autostrăzilor şi neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.

Schimbarea condiţiilor meteo-rutiere, intervenită în multe zone ale ţării, influenţează în sens negativ buna desfăşurare a traficului rutier. Vizibilitatea redusă, pe de o parte, şi aderenţa scăzută a pneurilor autovehiculelor pe suprafaţa carosabilă, pe de altă parte, ambele cauzate de ploaie, pot constitui adevărate capcane pentru şoferii imprudenţi, care rulează cu viteză ori se angajează în efectuarea unor manevre hazardate de depăşire.

De aceea, pentru siguranţă, este extrem de important ca pe vreme ploioasă să se adopte o manieră calmă de conducere, un regim de viteză scăzut, adaptat permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, avertizează Poliţia Rutieră.

Totodată, indicat este să nu se oprească sau să se staţioneze în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor naţionale ori judeţene. Vântul puternic sau chiar furtunile anunţe de meteorologi pot duce la ruperea de arbori, care, căzând peste autovehicule, pot produce adevărate drame.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici