Poliţia se apără de acuzele că ar persecuta bătrâni. Comisar: Doar 50 de persoane în vârstă au fost amendate în timpul pandemiei

2385 afișări
Imaginea articolului Poliţia se apără de acuzele că ar persecuta bătrâni. Comisar: Doar 50 de persoane în vârstă au fost amendate în timpul pandemiei

Comisarul de poliţie Georgian Drăgan, declaraţii de presă începând cu ora 20.30

Doar 50 de persoane cu vârsta peste 65 de ani au fost amendate de poliţie pentru nerespectarea deciziilor luate de autorităţi în timpul pandemiei, a comunicat vineri seara Georgian Drăgan, comisar de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

„Misiunea noastră este siguranţa cetăţeanului, iar prevenirea ilegalităţilor este prima opţiune”, a declarat acesta. 

În presă a circulat informaţia potrivit căreia un vârstnic care trăia din ajutor social al fi fost amendat de poliţie cu câteva mii de lei. 
 
Oferind detalii, comisarul Drăgan a spus că „în Iaşi, a fost sancţionată o persoană care a fost identificată în mod repetat în spaţiul public fără declaraţie şi a fost amendată”.  

Acesta a atras atenţia şi asupra ştirilor false ce au circulat în ultimele zile. 
 
„A mai existat o ştire cu privire la o persoană de peste 65 de ani care a fost amendată pentru că ar fi depăşit intervalul legal de deplasare cu 15 minute. Ştirea era falsă, şi a apărut pentru prima oară pe 3 aprilie”, a spus Drăgan. 
 
„Ştim că sancţiunile pot părea mari, însă, vreau să fac o precizare. Scopul poliţiştilor din aceste zile, nu este, aşa cum am mai spus, de a sancţiona, ci de a fi alături de oameni, în special pentru a limita răspândirea noului Coronavirus”, a mai declarat acesta.
 
Pentru o imagine clară, reprezentantul Poliţiei Române a explicat sancţiunile aplicate în ultimele 24 de ore.
 
„Din totalul de aproape 7000 de sancţiuni contravenţionale aplicate pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie prevăzute de ordonanţele militare, doar aproximativ 50 au fost aplicate persoanelor de peste 65 de ani”, a mai spus Georgian Drăgan.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici