Politica „zero COVID” a Chinei bagă în lockdown un oraş cu o populaţie mai mare decât cea a României

  • Unul dintre cele mai mari oraşe din China, Chengdu, izolează 21,2 milioane de oameni în lupta cu COVID.
  • Sute de zboruri au fost anulate doar joi.
565 afișări
Imaginea articolului Politica „zero COVID” a Chinei bagă în lockdown un oraş cu o populaţie mai mare decât cea a României

Chengdu a anunţat 4 zile de testări masive COVID-19 în tot oraşul, iar locuitorilor li s-a cerut să rămână acasă începând de joi, de la ora 18.00, relatează Reuters. Familiile pot trimite câte o persoană pe zi la cumpărături de strictă necesitate.

Zborurile spre şi dinspre Chengdu au fost reduse drastic, potrivit datelor Flight Master. La ora locală 10 a.m. de joi, acestea arătau că 398 de zboruri au fost anulate pe aeroportul Shuangliu din Chengdu, cu o rată de anulare de 62%. La aeroportul Tianfu din Chengdu, 79%, adică 725 de zboruri, au fost anulate.

Chengdu este cel mai mare oraş care închis după ce Shanghai a fost blocat timp de două luni la începutul acestui an. E neclar deocamdată dacă blocajul va fi ridicat după testările în masă, care se desfăşoară până duminică.

Alte oraşe mari, inclusiv Shenzhen, în sud, şi Dalian, în nord-est, au intensificat, de asemenea, restricţiile COVID în această săptămână, de la munca de la domiciliu la închiderea afacerilor de divertisment în unele cartiere mari.

Măsurile reduc activităţile a zeci de milioane de persoane, intensificând provocările pentru China de a minimiza impactul economic al politicii „zero COVID”, care a ţinut graniţele Chinei închise în mare parte pentru vizitatorii internaţionali şi a făcut din China un caz izolat, în timp ce alte ţări încearcă să trăiască cu coronavirusul.

Majoritatea restricţiilor sunt destinate să dureze deocamdată câteva zile, deşi două oraşe provinciale din nordul Chinei au prelungit uşor restricţiile dincolo de datele iniţiale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici