Poliţişii cer şi ei verificarea protocoalele încheiate de MAI cu SRI, PÎCCJ şi DNA: "Nu suntem şi nu vom fi de acord cu amestecul altora în problemele poliţiei"

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România cere ministrului Afacerilor Interne verificarea protocoalelor de colaborare semnate cu SRI, Parchetul General şi Direcţia Naţională Anticorupţie, menţionând că nu este de acord cu abuzuri în numele acestor documente.

2110 afișări
Imaginea articolului Poliţişii cer şi ei verificarea protocoalele încheiate de MAI cu SRI, PÎCCJ şi DNA: "Nu suntem şi nu vom fi de acord cu amestecul altora în problemele poliţiei"

Un sindicat de poliţie cere verificarea protocoalele încheiate de MAI cu SRI, PÎCCJ şi DNA

"Doamnă ministru, vă solicităm să dispuneţi măsurile necesare pentru verificarea protocoalelor de colaborare încheiate de Ministerul Afacerilor Interne şi principalele instituţii ale statului, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Român de Informaţii, Agenţia Naţională de Integritate", spune Adrian Diugu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România, într-un comunicat public adresat Ministerului Afacerilor Interne.

Poliţiştii vor să ştie dacă aceste protocoale au fost încheiate în mod legal, când au fost semnate şi de către cine, dar şi interesele care au stat la baza lor. În comunicatul trimis Ministrului Carmen Dan, aceştia explică faptul că poliţiştii sunt nemulţumiţi de amestecul altor instituţii în anchetele desfăşurate de ei.

"Poate vă veţi întreba care este motivaţia care a condus la interesul organizaţiei noastre privind 'colaborarea' cu aceste instituţii şi de aceea vă transmitem faptul că membrii noştri, poliţişti sau poliţişti de frontieră, ne-au semnalat multe cazuri în care s-au confruntat cu 'efectele' acestor protocoale. Înţelegem necesitatea existenţei unor acte care să prevadă condiţiile de colaborare dintre Poliţia Română şi celelalte instituţii implicate în actul de justiţie sau pentru apărarea ţării, precum şi nevoia de informaţii. Cu toate acestea, nu suntem şi nu vom fi de acord cu amestecul altora în problemele poliţiei, cu subordonarea poliţistului român în relaţiile cu reprezentanţii altor instituţii sau cu abuzuri pe care unii le comit, invocând 'protocolul", se mai arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici